AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2017

Jarkko Lahdenmäki: ”Kotiyleisölle pelaaminen on ollut se juttu”

Jarkko Lahdenmäki: ”Kotiyleisölle pelaaminen on ollut se juttu”

Kuva: Juha Tamminen

Jarkko Lahdenmäki jättää Rovaniemen Palloseuran pitkän taipaleen jälkeen ja siirtyy norjalaisen Fredrikstad FK:n riveihin.

Kannattajien suuri suosikki Jarkko Lahdenmäki on innoissaan uudesta haasteesta, mutta jättää Rovaniemen myös haikeana.

- Täällä on aina ollut huikeat kannattajat. He ovat jaksaneet huutaa ja kannustaa, Lahdenmäki kiittelee.

- Tietenkin Europelit ovat uran tähänastinen kohokohta, mutta kyllähän kotiyleisölle pelaaminen kaikkinensa oli se juttu. Kaikki saamani positiivinen palaute on tuntunut todella hyvältä. Toivottavasti olen pystynyt omalta osaltani jakamaan samaa fiilistä myös takaisin.

Seitsemän RoPS:ssa pelatun kauden aikana Lahdenmäki valloitti rovaniemeläiskannattajien sydämet. Yleisön oli helppo rakastaa isokokoista ja taistelevaa, mutta aina kohteliasta ja pienimmätkin fanit huomioivaa puolustajaa.

Viime perjantaina julkaistiin Lahdenmäen tulevan kesän osoitteen löytyvän Etelä-Norjasta. Jo viime syksynä Lahdenmäelle itselleen oli selvää, että hänen ensisijainen tavoitteensa oli löytää tälle kaudelle pelipaikka ulkomailta. Nyt 25-vuotiaana oli oikea hetki ottaa uralla seuraava askel.

Tammikuussa Lahdenmäki kävi näytillä Pohjois-Norjassa Bodøn joukkueessa. Pelipaikka avautui kuitenkin saman sarjatason Fredrikstad FK:sta.

Fredrikstadissa oli jo entuudestaan kaksi muutakin suomalaista - tammikuussa siirtynyt kemiläislähtöinen Joona Veteli sekä joukkueen pitkäaikainen maalivahti Jon Masalin. Vielä kaivattiin Lahdenmäen tyylistä puolustajaa, joka toisi pituutta sekä puolustukseen että hyökkäyspään erikoistilanteisiin. Erityisesti häneltä odotettaisiin kovuutta ja pohjoista äijämäisyyttä.

- Ilmeisesti he olivat testijakson jälkeen tyytyväisiä näkemäänsä, Lahdenmäki naurahtaa.

Fredrikstad FK pelaa paikallisessa Ykkösessä, Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Seura itsessään on kuitenkin yksi Norjan menestyneimmistä peräti yhdeksällä mestaruudella ja yhdellätoista Norjan Cupin voitolla. Edellisestä menestysjaksostakaan ei ole kauaa. Viimeisin cup-voitto on kaudelta 2006. Pari vuotta myöhemmin Fredrikstad FK sijoittui Tippeligaenissa hopealle.

Aikaisempi menestys näkyy pelaajienkin arjessa. Seuran yli 12 000-paikkainen stadion avattiin kaudelle 2007. Kuntosali on lähellä ja aamiaiset ja lounaat hoidetaan seuran puolesta. Jo tällä viikolla joukkue matkustaa etelään Espanjan leirille.

- Nyt ollaan taas askel ammattimaisemmassa ympäristössä, ja kilpailu joukkueen sisällä on asteen verran kovempaa. Se tuo pakostakin uusia haasteita, mutta uran kannalta myös uusia mahdollisuuksia, Lahdenmäki arvioi.

Vaikka Norja on Suomea edellä jalkapallon resurssien suhteen, haluaa Lahdenmäki muistuttaa Rovaniemellä vallitsevasta potentiaalista. RoPS:sta voi kehittyä merkittävä kasvattajaseura.

- Nämä viimeiset nuorten sopimukset, sekä omien kasvattien pääsy poikamaajoukkueisiin, kertoo onnistumisesta, aikanaan Kemijärveltä RoPS:n junioreihin vaihtanut Lahdenmäki painottaa.

- Oma sopimukseni oli jälleen yksi esimerkki siitä, että täältä pääsee etenemään. RoPS:n toiminta on viime vuosina kehittynyt valtavasti. Se on yksi iso syy siihen, miksi olen halunnut täällä pelata. Eikä sovi unohtaa parantuneita olosuhteitakaan.

Lisää uutisia