AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 18.1.2017

JJK:lle sopimuksia - Patrick Poutiainen palaa seuraan

JJK:lle sopimuksia - Patrick Poutiainen palaa seuraan

Patrick Poutiainen palaa KuPSista JJK:hon. (Kuva: Juha Tamminen)

Patrick Poutiainen palaa JJK:hon, Verneri Välimaa taas liittyy kettupaitoihin uutena nimenä. Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja ja Aatu Manninen nousevat mukaan viime kauden A-nuorista.

Poutiaisen sopimus on 1+1-vuotinen, muiden pelaajien sopimukset kattavat kauden 2017.

Vuonna 1991 syntynyt Poutiainen ei Jyväskylässä juuri esittelyjä kaipaa: sähäkkä pelaaja ihastutti Harjun yleisöä jo kymmenisen vuotta sitten B-junnuikäisenä edustusjoukkueen mukaan noustessaan. Nyt Poutiainen lukeutuu joukkueen kokeneempaan kaartiin niin ikänsä kuin pelimääränsäkin puolesta – tilille on kertynyt yli 150 liigapeliä.

Poutiainen palaa JJK:hon nyt KuPSista, jossa vierähtivät kaksi edelliskautta – ennen niitä kului vuosi Valkeakosken Hakassa. Poutiainen on aloittanut myös liikunnanohjaajan opinnot ja JJK:ssa Poutiaisella onkin pelaamisen ohella rooli oppisopimuksella muun muassa testauksen parissa.

- Aivan mahtava fiilis olla taas täällä. Jonkun aikaa tätä paluuta jo sorvattiinkin ja hyvä, että saatiin nyt kaikki asiat osumaan kohdalleen. Tietenkin on myös hienoa, että pääsee nyt palaamaan Veikkausliigassa pelaavaan JJK:hon, Poutiainen sanoi.

- Olen valmis antamaan jälleen kaikkeni JJK:lle kentällä.

Aivan uutena nimenä niin JJK:hon kuin Veikkausliigaankin saapuu puolestaan Verneri Välimaa. Välimaa on syntynyt Suomessa vuonna 1993, mutta muuttanut jo varsin nuorena Yhdysvaltoihin. Keskikenttäpelaaja onkin saanut futisoppinsa ja pelannut tähänastisen uransa USA:n jalkapallomaailmassa. Korkeimmillaan Välimaa on pelannut Tampa Bay Rowdiesin riveissa NASL:aa, joka on Pohjois-Amerikan toiseksi korkein sarjataso pääsarja MLS:n jälkeen.

- Mielenkiintoista saada amerikkalaisessa systeemissä kehittynyt ja pelannut pelaaja. Verneri oli mukana joulukuun SJK-pelissä ja teki paljon oikeita asioita ja hyviä ratkaisuja kentällä – olemuksesta kentällä tulee vähän Järvisen Iiro mieleen. Lisäksi hän sopii persoonaltaan hyvin tähän joukkueeseen ja on erittäin motivoitunut tekemään töitä ja haluaa kehittyä, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja kertoi.

- Nyt Vernerin nimi on Suomessa tuntemattomampi, mutta en pitäisi lainkaan ihmeenä, jos kauden jälkeen hänet tunnetaan täällä jo huomattavasti paremmin.

Omista kasvateista edustusjoukkueeseen nousevat jo viime kauden lopun mukana olleet Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki sekä Aatu Manninen. Kaikki kolme ovat vuonna 1996 syntyneitä eli viime vuoden A-junioreja ja lukeutuneet runkomiehiin niin nuorten kuin reservijoukkue Villikettujenkin peleissä.

- Koko kolmikko on siinä mielessä hieman hitaammin kypsyneitä, että sieltä on muutama samanikäinen tai nuorempi noussut heidän ohitseen edustusjoukkueseen jonkun erityisen vahvan ominaisuutensa vuoksi. Jokainen on kuitenkin ollut joukkueessaan suuressa roolissa ja nyt on heidän vuoronsa päästä tekemään täysipainoisesti töitä edustusjoukkueen mukana – katsotaan sitten mihin se johtaa, Pasoja selitti.

Koppelomäki on kipparoinut viimeiset kaudet A-junnujoukkuetta. "Tumi" on kunnostautunut A-nuorten ja Villikettujen peleissä hyvänä maalintekijänä ja myös vuorenvarmana pilkkuspesialistina. Viime kaudella Koppelomäki oli Kolmosessa Villikettujen paras maalintekijä 14 osumallaan.

- Tumi on hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai selkeämmin hyökkäyspään pelaaja, jolla on hyvä vasen jalka – samoin pelinäkemys on varsin hyvä. Junnujen ja Villikettujen peleissä hän on ehkä päässyt jo hieman liian helpollakin, Pasoja mietti.

- Aatu on taitava, mutta pärjää myös kaksinkamppailuissa. Hän pyrkii ottamaan kentällä johtavaa roolia ja ohjaamaan muita eli osallistumaan peliin muutenkin kuin pallollisena. Se on keskikenttäpelaajalle aina hyvä ominaisuus.

Myös Kirvesoja on ollut Koppelomäen tavoin A-nuorten ja Villikettujen tehokkaimpia.

- Ville on viime vuosina oppinut tekemään töitä oikealla tavalla ja se on johtanut myös vahvaan kehitykseen. Villellä on todella hyvä ja monipuolinen syöttövalikoima ja vaarallinen laukaus – SJK-pelissäkin nähtiin yksi loistava pystysyöttöä kohti Toni Tahvanaista, harmillisesti puolustus ehti vain heittäytyä siihen väliin aivan viime hetkellä. Mielenkiintoista nyt nähdä, jatkuuko kehitys samaan malliin.

Lisää uutisia