AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 13.12.2016

SJK:n Toni Lehtisestä pelaaja-valmentaja

SJK:n Toni Lehtisestä pelaaja-valmentaja

Toni Lehtisen ura jatkuu pelaaja-valmentajana SJK Akatemiassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Toni Lehtinen, yksi Seinäjoen jalkapalloilun menestyneimmistä pelaajista, sekä kaikkien aikojen eniten maaleja SJK:ssa tehnyt pelaaja, jatkaa uraansa valmennuspuolella.

Lehtinen on solminut pelaaja-valmentajasopimuksen SJK Akatemian kanssa. Hän toimii pelaamisen ohella Akatemian vastuuvalmentaja Brian Pagen apuna. Samalla hän liittyy päävalmentaja Simo Valakarin valmennustiimiin hyökkääjä-valmentajana. Edustuksen ja Akatemian lisäksi hän osallistuu SJK-junioreiden valmennukseen, sekä antaa hyökkääjävalmennusta D, C ja B-nuorille yksilötasolla. Lehtisen toimenkuva on täyspäiväinen ja hän aloitti tehtävässään jo joulukuun alussa.

- Todella hyvällä fiiliksellä lähden hommaan. Olen aina ajatellut, että kun peliura loppuu, jatkan valmennuksessa. Eihän tässä toki vielä täysin pelaamistakaan lopeteta, mutta aina on ollut ajatuksena että siirryn jossain vaiheessa valmennukseen, kommentoi Lehtinen itse uutta rooliaan SJK:n verkkosivuilla.

Lehtinen on jo toinen Seinäjoella syntynyt ja oppinsa saanut huippujalkapalloilija, joka jatkaa uraansa SJK:n valmennuksessa, sillä myös Jyri Hietaharju teki aikoinaan samanlaisen uravaihdoksen. Hietaharju toimii nykyään SJK-junioreiden valmennuspäällikkönä, sekä B-junioreiden vastuuvalmentajana. Kaksikko on siten luomassa Seinäjoen jalkapalloon jatkuvuutta, tuomalla omilla pelikokemuksillaan oppia nuoremmille sukupolville.

Ensi vuonna alkavaksi suunniteltu jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa, tarjoaa lisäksi valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. SJK haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille.

- On mahtavaa, että SJK tarjoaa minulle tällaisen mahdollisuuden. Tämä on huippuseura, jolla on huippuolosuhteet. Olen todella innoissani. Paljon on tietenkin vielä opittavaa, mutta halu oppia on todella suuri ja täysillä lähden tähän pestiin, sanoo Toni Lehtinen.

Lisää uutisia