AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2016

HJK:lle arvokas vierasvoitto (Ilves-HJK 1-3)

HJK:lle arvokas vierasvoitto (Ilves-HJK 1-3)

HJK haki mestaruustaiston kannalta tärkeän voiton Tampereelta, kun Ilves kaatui 3-1. Lauri Ala-Myllymäki maalasi ensimmäisellä puoliajalla Ilvekselle, mutta HJK:n Rafinha tasoitti tauon jälkeen puntit. Klubin Odu ja Sebastian Dahlström ratkaisivat vierasvoiton pelin päätöskympillä.

Ottelu alkoi nopealla vaihdolla. HJK-maalivahti Markus Uusitalo törmäsi Ilves-hyökkääjä Jonne Hjelmin kanssa heti ensimmäisessä tilanteessa ja Uusitalo jouduttiin vaihtamaan debyyttiinsä tehneeseen Jiri Koskeen.

Ilves hallitsi ottelua, mutta HJK puolusti tiiviisti joukkueena. Mikael Soisalo ja Reuben Ayarna pääsivät laukomaan reilusta 20 metristä, mutta ilman tulosta. Myös HJK pääsi peliin mukaan ja helsinkiläisjoukkue sia luotua pitkiä hyökkäyksiä.

Ilves siirtyi johtoon 31. minuutilla! Vahvasti edennyt Hjelm harhautteli ja laukoi 20 metristä, ja karapallossa oli ensimmäisenä Lauri Ala-Myllymäki, joka sijoitti jo kauden yhdeksännen osumansa. Tammelan kotiyleisö riemuitsi kovaäänisesti!

Ainoastaan pari minuuttia Ilveksen johtomaalin jälkeen oli HJK enemmän kuin lähellä tasoitusta. Erinomainen laitapakki Taye Taiwo lähetti tarkan vapaapotkun maalille ja Lum Rexhepi pääsi puskemaan avopaikasta, mutta pallo meni aavistuksen verran yli. Tauolle mentiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Vierasjoukkue HJK oli toisella jaksolla vahva. Heti 47. minuutilla Toni Kolehmainen pelattiin avopaikkaan, mutta Ilveksen onneksi pallo karkasi maalipotkuksi. Muutama minuutti tuon jälkeen HJK tasoitti, kun Rafinhan laukaus painui vasempaan yläpesään, 1-1.

Tunnin hujakoilla nähtiin erittäin kiistanalainen tilanne. Ilves pelasi pallon pitkänä hyökkäyspäähän Emile Paul Tendengin ehtiessä palloon ensimmäisenä ja samalla hetkellä HJK-molari Koski taklasi senegalilaistaikuria. Kotiyleisö vaati raivokkaasti vapaapotkua ja korttia, mutta peli jatkui.

Peli eteni hienoisessa HJK:n hallinnassa, mutta kaikki oli täysin auki. Viimeinen vartti oli Ilvekselle kuitenkin varsin synkkä. Ensin 77. minuutilla upeaa kautta pelaava Ala-Myllymäki väänsi nilkkansa ja hänen kausi lienee paketissa. Sitten 83. minuutilla Odu laukoi ottelun voittomaalin vieden HJK:n 1-2-johtoon. HJK;n Sebastian Dahlström teki vielä lopussa 1-3-maalin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Ilves poainosti vielä lopussa ja oli lähellä kavennusta, mutta enää ei mennyt.

Loppuvihellyksen jälkeen Tammelan hieno kotiyleisö antoi isot suosionosoitukset pitkäaikaiselle Ilves-pelaaja Heikki Aholle, jonka ura päättyy tähän kauteen. Aho pelasi maanantai-iltana hienon uransa viimeisen kotiottelun kapteeninnauha kädessään loppuunmyydyssä Tammelassa.


IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 23.10. kello 15 Wiklöf Holding Arenalla ja HJK-SJK sunnuntaina 23.10. kello 15 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia