AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2016

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

FC Lahti kohtaa maanantaina kauden viimeisessä kotiottelussaan mestaruudessa kiinni olevan IFK Mariehamnin.

FC Lahti sinetöi lopullisesti sarjapaikkansa perjantain tasapelillä SJK:n vieraana ja syksy on sujunut muutenkin mallikkaasti.

- Tietysti ihan hyvissä tunnelmissa pelin alla, nyt on seitsemän peliä ilman tappiotta. Jossain vaiheessa päätettiin, ettei enää taivuta ja se on pitänyt. Peli on kulkenut mallikkaasti, päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

IFK Mariehamn ei Korkeakunnaksen mukaan turhaan pidä hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

- Erittäin rutinoitunut, puolustaa hyvin tiiviisti joukkueena ja sen lisäksi on todella vaarallisia yksilöitä hyökkäyspäässä. Harvinainen joukkue Veikkausliigaan, että on kokenut ja pysynyt monta vuotta kasassa. Olen aina korostanut sitä, että pitää olla kärsivällinen projekteissa ja siellä on maltettu olla. Yleensä menestys ei tule sattumalta ja tämä on pitkällisen työn tulos, "Toke" arvioi tulevaa vastustajaa.

IFK Mariehamnille Lahti on ollut hankala paikka vierailla, sillä 13 Veikkausliigavierailusta vain yksi on päättynyt voittoon. Putki katkesi viime kaudella ja tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi 1-1-pistejakoon. Maarianhaminassa tällä kaudella IFK oli vahvempi selvin 3-0-lukemin.

Maanantain otteluun FC Lahden kokoonpanoon on luvassa hieman muutoksia SJK–ottelusta.

- Jani Tanska ei ole pelikykyinen. Hänen lisäksi sivussa ovat Boris Tatar, Hassan Sesay, Drilon Shala ja Jasse Tuominen, Korkeakunnas valaisee.

- Huomenna esitellään uusi pelaaja. Pari vuotta meillä ollut ja on ollut Akatemian johtavia pelaajia. Paavo Voutilainen on valmis näihin kinkereihin ja Rafael on huomenna totta kai avauksessa, Korkeakunnas paljastaa.

Grönvittin pelaajatilanne on sen sijaan liki optimaalinen. Pelikiellossa ei ole ketään. Ainoa kysymysmerkki on Gabriel Petrovic, joka joutui viime hetkillä jäämään sivuun perjantain HJK-ottelusta vanhan vamman annettuja merkkejä itsestään.


FC Lahti - IFK Mariehamn Lahden stadionilla maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia