AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2016

Santeri Pakkaselle jatkoa FC Lahdessa

Santeri Pakkaselle jatkoa FC Lahdessa

Santeri Pakkanen on noussut vauhdilla Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kertoo verkkosivuillaan tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen maalivahtilupaus Santeri Pakkasen kanssa.

Pakkanen, 18, on pelannut tällä kaudella seitsemän liigaottelua. "Freezer" lempinimeä kantava raamikas nuori mies jatkaa Lahdessa mieluusti.

- Hyvät fiilikset! Pääsee kehittymään tutussa ympäristössä. Jatkan koulua täällä Lahdessa, joten se on siksikin hyvä homma, Pakkanen toteaa FC Lahden verkkosivuilla.

Pakkanen pelasi vielä viime kaudella B-junioreissa, mutta pääsi tekemään tällä kaudella liigadebyyttinsä. Tulikasteestaan nuorukainen selvisi moitteetta.

- En ihan odottanut vielä debyyttiäni. Toivoin, että olisin päässyt yhden pelaamaan loppukaudesta. Kun pääsin pelaamaan, huomasin, millä tasolla täällä Veikkausliigassa pelataan, niin vielä on tehtävää. Koen, että selvisin hyvin, Pakkanen miettii.

Pakkanen tiedetään tyypiksi, joka pystyy käsittelemään jännityksen esimerkillisesti.

- Aika paljonhan se jännitti, jouduin aika kovaan paikkaan. Ei se niin iso este ollut ylitettäväksi. Pikkuhiljaa kun pääsin pelaamaan niin jännityskin helpotti, Pakkanen kertoo.

Ensi kautta kohden Pakkanen lähtee itsevarmasti hakemaan mahdollisimman paljon minuutteja Kuhnureiden maalinsuulta.

- Itse lähden sillä mielellä, että pääsen kehittymään ja saisin pelattua mahdollisimman paljon pelejä. Joukkueena pyrimme olemaan korkeammilla sijoituksilla kuin tänä vuonna, Pakkanen paaluttaa.

Nuorukainen ei pelkää kilpailua, vaan näkee esimerkiksi kokeneemman maalivahdin mukana olon ringissä hyväksi asiaksi itselleen.

- Minun mielestäni on ihan hyvä, että pääsen haistelemaan ykkös- tai kakkosmaalivahdin paikkaa. Koen sen hyvänä asiana itselleni. Jos Lahteen tulee kokeneempi kaveri, niin silloin minulla on mahdollisuus oppia uutta ja parantaa omaa tekemistä myös hänen avullaan, Pakkanen ajattelee.

SJK-FC Lahti perjantaina 14.10. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia