AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2016

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

Liigakauden 2016 viimeinen Stadin derby pelataan perjantaina, kun Helsingin IFK kohtaa kolmatta kertaa tällä kaudella Helsingin Jalkapalloklubin.

Panokset ovat kovemmat kuin kertaakaan aikaisemmin ja HIFK sekä HJK lähtevät kauden viimeisen paikallisotteluun erilaisista lähtökohdista. Molemmilla seuroilla on neljä liigaottelua jäljellä.

HIFK taistelee sarjapaikasta Suomen korkeimmalla sarjatasolla ja on sarjataulukossa kymmenentenä. HIFK:n pahimpina kilpakumppaneina on FC Inter liigakarsijan paikalla ja yhdeksäntenä kulkeva PS Kemi. HJK johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen turvin ennen IFK Mariehamnia, joten perinteikäs helsinkiläisseura taistelee jälleen kerran Suomen mestaruudesta, kun kauden ratkaisuhetket ovat käsillä.

– Ainakin ottelussa on panoksia oikein kunnolla ja se on hieno juttu, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

– Kun näin ensimmäisen derbyn aikoinaan, sen sinisen sekä punaisen päädyn ja miten fanit tuovat tunnelmaa sinne kaiken kaikkiaan niin olen joskus sanonut, että vaikka ei olisi jalkapallosta niin innostunut, on derby kuitenkin sellainen, jota kannattaa aina tulla katsomaan.

HJK:n joukkue ja taustat ovat kuluneella viikolla saaneet taas hyvästä harjoitusrytmistä kiinni. Kaikki haluavat näyttää parastaan stadilaisyleisön edessä, täydellä stadionilla, rakasta vihollista vastaan. Ja ne kolme pistettä.

Omista nuorista HJK:n kokoonpanossa nähdään ainakin Sebastian Dahlström, joka monen muun lahjakkuuden tavoin on noussut liigamiehistöön Klubi 04:n riveissä. Kentälle Dahlström ei ole vielä derbyissä päässyt, mutta odotukset perjantai-iltaan ovat korkealla.

– Tottakai olen valmis, jos valmentaja valitsee kentälle. Molemmilla jengeillä on kovat panokset jäljellä kaudelle ja molemmat laittaa kaiken peliin. Siisti matsi tulossa, Dahlström sanoo.

HJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen numeroin 2-1 ja edellinen taisto elokuussa päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin. Viime kaudella kaikki kolme keskinäistä peliä päättyivät 1-1-tasapeleihin.

– Molemmat joukkueet haluavat voittaa. Siellä (kentällä) on erittäin taitavia ja hyviä pelaajia, joita on hienoa katsoa. Tunnelmat ovat tosi latautuneet ja mielenkiintoiset. Tämä on nyt kolmas kerta tällä kaudella, kun kohdataan näissä merkeissä. Tasaista on ollut aikaisemmin, Muurinen kertoo.

HJK:lta ovat sivussa Atomu Tanaka sekä Ousman Jallow. Lisäksi Suomen Cupin finaalissa SJK:ta vastaan itseään kolhineiden Toni Kolehmaisen ja Taye Taiwon pelaaminen on epävarmaa. HIFK:lta on sivussa varmuudella vain pitkäaikaispotilas Emil Conti.


HIFK-HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia