AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2016

KuPS niukkaan voittoon (KuPS-HIFK 1-0)

KuPS niukkaan voittoon (KuPS-HIFK 1-0)

Gbolahan Salami iski ottelun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS taisteli HIFK:sta kotiottelussaan niukan 1-0-voiton. Illan ainokaisesta vastasi Gbolahan Salami tasan tunnin kohdalla.

Peli oli tarkkaa ja tasaväkistä alusta lähtien. Mika Ääritalon napakka laukaus (9 min) ja Urho Nissilän vaarakeskitys (25 min) olivat ensi jakson parhaimpia tilanteita. HIFK hyökkäsi muutaman kerran vaarallisen näköisesti, onnistumisia ei nähty kummassakaan kenttäpäädyssä ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Voittomaali tuli tunnin kohdalla erikoistilanteesta. Puolustaja Azibuike Egwuekwe viskasi pitkän sivurajaheiton HIFK-maalille, puolustus yritti purkaa palloa pois kunnes Ilmari Niskanen sai syötettyä Gbolahan Salamille ja voima hyökkääjä tuikkasi tämän kauden kuudennen liigamaalinsa: 1-0.

Peliote siirtyi maalin jälkeen HIFK:lle viimeisen puolituntisen ajaksi. Vaarallisin tilanne nähtiin 66 peliminuutin kohdalla, jolloin Pauli Kuusijärvi veti lujaa kohti alanurkkaa. KuPS-maalivahti Craig Hill venyi yhden käden paraatitorjuntaan torjuen tilanteen kulmapotkuksi.

HIFK vaihtoi lisää hyökkäysvoimaa kentälle painaen tiukasti loppuun saakka. Ottelun jännittävät loppuminuutit taisteltiin kiihkeissä tunnelmissa. HIFK ei onnistunut iskemään tasoitusosumaa, eikä KuPS onnistunut iskemään toista osumaansa lopun vastahyökkäyksistään. 1-0 jäi siten ottelun lopputulokseksi.


PS Kemi - KuPS lauantaina 16.7. kello 16.00 Sauvosaaressa ja HIFK - VPS Sonera stadiumilla maanantaina 18.7. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia