AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 2.7.2016

Ennakko: PS Kemi-HIFK

Ennakko: PS Kemi-HIFK

PS Kemi saa sunnuntaina vieraakseen HIFK:n ottelussa, jossa kumpikin metsästää pitkästä aikaa täyttä pistepottia.

PS Kemin tappioputki kasvoi Lahdessa jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun FC Lahden brassikärki Euller ampui Kings-puolustuksen keskeltä lahtelaiset voittoon numeroin 1-0. Vierasjoukkueellakin oli omat tuhannen taalan paikkansa, mutta tällä hetkellä palloa ei vastustajan verkkoon saada edes tuurilla. Jälleen on kuitenkin kasvojenpesun mahdollisuus, kun HIFK saapuu sunnuntaina Sauvosaareen.

Molemmilla joukkueilla on menossa kehno jakso, tosin HIFK:lla se on jatkunut hieman pidempään. Jani Honkavaaran johtama stadilaisporukka on nimittäin voittanut edellisen kerran huhtikuussa. Edellisessä sarjaottelussa katkesi kuitenkin pitkä tappioputki kotitasapeliin FC Lahden kanssa. Takakentällä nähtäneen siis kova taistelu pisteistä, kun molemmat joukkueet janoavat voittoa.

Joukkueilla on hieman yhteistä historiaa sekä nousu- että säilymistaistoissa. Kaudella 2011 kamppailtiin säilymisestä Ykkösessä. Voitot menivät keskinäisissä tasan 1-1, mutta lopulta HIFK säilyi ja PS Kemi putosi. Kaudella 2013 kohdattiin nousukarsinnoissa Ykköseen ja HIFK vei molemmat matsit nimiinsä. Aiemmin tällä kaudella päädyttiin pistejakoon 0-0. Kalavelkoja on siis maksettavana "Tähtirinnoille".

Vaikeasta loukkaantumisesta toipunut ja pikaisen paluun tehnyt Juho-Teppo Berg on jälleen PS Kemin käytettävissä, sen sijaan Aleksi Räihä on edelleen sivussa ja lienee poissa pelikentiltä pidemmän aikaa. Janne Turpeenniemen pelaaminen on epävarmaa.

– Kemi on vauhdikas vastahyökkäysjoukkue, jolla on paljon laadukkaita ulkomaalaispelaajia. Sauvosaaren kenttä on pieni, joten pelistä tulee varmasti kiihkeä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuransa verkkosivuilla.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa maalivahti Jere Piirainen sekä keskikenttäpelaaja Emil Conti.


PS Kemi - HIFK sunnuntaina 3.7. kello 18.30 Sauvosaaressa. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia