AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2016

RoPSin Jammeh takoo taisteluhenkeä

RoPSin Jammeh takoo taisteluhenkeä

Abduo Jammeh on sivussa tärkeästä pelistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina kotikentällään positiivisesti kautensa aloittaneen Ilveksen.

Ilvestä ei kausiennakoissa povattu monenkaan papereissa taistelemaan Veikkausliigan mitaleista, mutta Tampereella on jätetty ennakot lukematta. Ilves on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Hoitamalla rästipelinsä tupsukorvat voisivat nousta jopa kärkeen.

Napapiirillä sen sijaan on tuskailtu viimeaikaisten tulosten kanssa. Peliesitykset ovat olleet vähintäänkin kelvollisia, mutta pisteitä ei ole kertynyt odotetulla tavalla. Tämä kertoo osin tasaisesta sarjastakin. Nyt RoPS:lla olisi tilaisuus kurssin kääntämiseksi takaisin voittojen tielle.

- Totta kyllä, että Ilves on pärjännyt hyvin, mutta me tarvitsemme pisteitä enemmän kuin he. Meillä on alla jo kuukauden mittainen putki ilman voittoa, RoPS:n kapteeni Abdou Jammeh takoo taisteluhenkeä seuransa verkkosivuilla.

Jammeh itse seuraa lauantain ottelun katsomosta. Abdoun neljän kortin varoitustili tuli täyteen HJK:ta vastaan, jonka johdosta RoPS-kapteenille langetettiin automaattinen yhden ottelun pelikielto. Myös Ilvekseltä puuttuu tärkeä mies samasta syystä. Keskikentän taistelija Marco Matronellakin on korttitili täynnä.

- Onko näin, että Matrone on pelikiellossa? Hyvä juttu meille, mutta katsotaan ensin, millaisella avauksella Ilves Keskuskentälle tulee, Jammeh toppuuttelee.

Luotto omaan tekemiseen on Napapiirillä säilynyt vaikeiden kausien ylikin. Jammeh ei löydä syytä, miksi huomenna ei juhlittaisi kotivoittoa.

- Viimeisissä peleissä meillä ei ole ollut onneakaan. Tulos ei ole vastannut esitystä. Mutta nyt pelataan taas kotona, ja pojat ottavat kolme pistettä, vaikka itse en kokoonpanossa olekaan, Jammeh luottaa.

- Kahdesta edellisestä ottelusta olemme saaneet jo pisteitä, mutta tehneet vain yhden maalin. Toisaalta siinäkin pelissä esitimme hyvän täyden yhdeksänkymmentäminuuttisen. Kokonaisuus näyttää lupaavalta.

Rovaniemen Palloseura pelaa nyt viimeisen kotiottelunsa ennen heinäkuun vaihteen europelejä. Jäljellä on myös tulevan torstain Jänkäderby PS Kemiä vastaan.

- Nämä kaksi liigapeliä ennen Eurooppaliigan karsintaa ovat erittäin tärkeitä. Jos saadaan näistä kuusi pistettä, tai edes minimissään neljä, se antaisi itseluottamusta myös karsintoihin, Jammeh uskoo.

RoPS-Ilves Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia