AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 11.6.2016

Ennakko: PS Kemi-FC Lahti

Ennakko: PS Kemi-FC Lahti

FC Lahden matka jatkuu sunnuntaina hyvin kautensa aloittaneen sarjanousija PS Kemin vieraaksi.

PS Kemin pitkä vieraspelien putki päättyy ja sunnuntaina Sauvosaaressa nähdään viimein kemiläistä pääsarjajalkapalloa pitkän odotuksen jälkeen.

Uusittu Sauvosaaren takakenttä vihitään käyttöön sunnuntaina, kun PS Kemi kohtaa FC Lahden. Kotijoukkue PS Kemin tappioton putki katkesi torstaina Seinäjoella, kun SJK oli parempi lukemin 1-0. Valmentaja Åhmanin suojatit ovatkin varmasti täynnä näytönhalua ensimmäisen kotikentällä pelattavan ottelun alla ja torstain pettymys halutaan nollata parhaalla mahdollisella tavalla. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.30.

Kausi 1989 oli viimeinen Mestaruussarjan nimellä pelattu pääsarjakausi ja samalla Kemin Palloseuran viimeinen kausi korkeimmalla tasolla. Kymmenen vuotta myöhemmin, syksyllä 1999, kemiläinen jalkapalloväki sai pienen ja hieman kitkerän maistiaisen nyt Veikkausliigana tunnetusta pääsarjasta. Vanha ja rakas vihollinen Rovaniemen Palloseura pelasi silloin yhden ottelun evakossa Sauvosaaren pääkentällä. Viikkoa myöhemmin Kemin jalkapallon paluu parrasvaloihin sai alkunsa, kun perustettiin uusi jalkapalloseura, Palloseura Kemi Kings. Vuosien saatossa KePS:n menestyksen aikoja on muisteltu PS Kemin peleissä. "Saukin" takakentän puukatsomoissa nuoremmatkin jalkapallojännärit ovat saaneet kuulla värikkäitä tarinoita menneiltä vuosilta. Mitalikamppailut ja hurjat paikallistaistot elivät kuitenkin lähinnä muistoissa. Paluu korkeimmalle sarjatasolle tuntui varmasti suurimmalle osalle pikkukaupungin alasarjajoukkueen kannattajista vain kaukaiselta haaveelta, jalkapalloromantiikkaa uhkuvalta sadulta. Monien mielissä tuo unelma kuitenkin eli vahvana ja nyt se on vastoin kaikkia todennäköisyyksiä käynyt viimein toteen. Huomenna 27 vuotta odotusta on ohi, kun PS Kemi palauttaa pääsarjajalkapallon Kemiin ja Sauvosaaren urheilupuistoon!

PS Kemi kärsi viikolla niukan tappion SJK:n vieraana ja Lahti puolestaan palasi maaottelutauolta viime torstaina voitokkaasti, kun se kukisti kotikentällään FC Interin lukemin 1-0. Tuossa ottelussa päävalmentaja Toni Korkeakunnas jätti pelaajavaihdot aivan pelin viime minuuteille saakka. Voittavaa kokoonpanoa ei lähdetä hirveästi muokkaamaan, vaikka lepopäiviä ei otteluiden välille jää kuin pari päivää.

- Ei suuria muutoksia. Varmaan sitten sen jälkeen alkaa suurempi kierrättäminen, jos on tarvetta. Parin pelaajan kohdalla katsellaan tilannetta, Korkeakunnas kertoo.

FC Interiä vastaan Kuhnurit pelasivat varsin mallikelpoisen ottelun.

- Pelattiin aika tasapainoinen ja ehjä peli. Lukemat jäivät pieneksi, mutta nyt päästiin jo hyville maalipaikoille. Seuraava pykälä on saada paikoista maaleja. Peli oli aika hyvin kontrollissa, lopussakaan vastustaja ei saanut mitään painetta aikaiseksi. Aina pieniä korjauskohtia löytyy, mutta iso kuva oli aika hyvä. Olen tyytyväinen pelilliseen ilmeiseen ja kamppailu halukkuuteen. Boksipelaamisessa oli iso pykälä eteenpäin, eikä luovuttu pallosta niin helposti kuin aikaisemmin, "Toke" miettii.

Lahden piti kohdata PS Kemi alkukaudesta Kisapuistossa, mutta tuo ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan kentän ollessa tuolloin pelikelvoton. Vaikkei joukkueet ole tänä vuonna kohdanneetkaan, on Korkeakunnas miettinyt keinot kemiläisten kukistamiseksi.

- Ole nähnyt livenäkin paikalla ja videoita katsellut. Selkeä profiili joukkueella. Suoraviivainen, fyysinen ja kansainvälinen joukkue. Paljon kokeneita pelaajia eri maista. Vaikea vastustaja ja saavat varmasti hurmosta pelatessaan ensimmäisen varsinaisen kotiottelun Kemissä, Korkeakunnas tietää.

FC Lahden terveystilanne on PS Kemi – ottelun alla erinomainen, sillä ainoa varma poissaolija on Pyry Kärkkäinen.

- Kärkkäinen on jo ensi viikolla mukana toivon mukaan jälkimmäisessä pelissä, Korkeakunnas sanoo.


PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia