AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 29.5.2016

Ilves haki pisteet Helsingistä (HIFK-Ilves 0-1)

Ilves haki pisteet Helsingistä (HIFK-Ilves 0-1)

Ilves kaatoi sunnuntaina HIFK:n Sonera-stadionilla 1-0.

Ilves kaatoi sunnuntaina HIFK:n vieraskentällä 1-0. Ottelun ainokaisen iski 59. minuutilla Tatu Miettunen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui vahvasti kotijoukkue HIFK:n komennossa. Ilves puolusti alhaalta ja varsin tiiviisti, jonka myötä tähtirinnoilla oli vaikeuksia päästä parhaille laukaisusektoreille. Ilveksen kapteeni Antti Hynynen oli lähellä avausmaalia, mutta Hynysen tulinen volleylaukaus kilahti lopulta vain HIFK-maalin ylärimaan. Myös toisessa päässä kolisi rimoissa, kun Joni Korhonen pääsi laukomaan 16-rajalta.

Toiselle puoliajalle täysin erilainen Ilves ja puoliajan alku olikin todella vahvaa pelaamista vierasjoukkueelta. Ottelun ainoaksi maaliksi lopulta jäänyt 0-1 osuma syntyi kulmapotkusta 59. peliminuutilla. Ilveksen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan antama kulmapotku tavoitti vitosen viivan tuntumasta HIFK-puolustajien väliin uineen Tatu Miettusen, joka puski pallon pelaajaruuhkan keskeltä HIFK-maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli 21-vuotiaalle Miettuselle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

HIFK nosti ryhmitystään loppua kohden ylöspäin ja tähtirinnat hakivat vimmatusti tasoitusta. Ilves puolusti kuitenkin fiksusti koko joukkueena ja esti HIFK-pelaajien pääsyn selkeille maalipaikoille.

Ilves vei ottelun Miettusen maalilla lukemin 1-0 ja sai raahattua tärkeät kolme pistettä Tampereelle. Kun ensimmäinen kolmasosa liigakaudesta on pelattuna, on HIFK sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Erot sarjataulukossa ovat kuitenkin vielä tässä vaiheessa varsin pieniä. Ilves nousi voitolla viidenneksi 15 sarjapisteeseen.

Tappio oli HIFK:lle neljäs peräkkäinen ja jo kuudes voitoton ottelu. Neljä edellistä ottelua ovat päättyneet yhden maalin tappioihin.


Ilves-KuPS Tammelan stadionilla torstaina 9.6. kello 18.30 ja HIFK-PK-35 Vantaa Sonera-stadionilla torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia