AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 15.5.2016

Korkeakunnas ei selitellyt FC Lahden tappiota

Korkeakunnas ei selitellyt FC Lahden tappiota

Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti hävisi sunnuntai-iltana IFK Mariehamnille 0-3 Ahvenanmaalla. (Kuva: Juha Tamminen)

Sateisella ja tuulisella Wiklöf Holding Arenalla pelattu IFK Mariehamn–FC Lahti-ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0-voittoon. Isäntien maaleista vastasivat Brian Span, Jani Lyyski sekä Dever Orgill.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki, että haastavat olosuhteet vaikuttivat ottelun kulkuun.

- Vaikutti tietysti. IFK on sarjan fyysisin joukkue. IFK käytti olosuhteet, tuomarilinjan ja erikoistilanteet aika paljon paremmin hyväkseen, emme pystyneet siihen vastaamaan. Tuomari salli tänään kovan pelin, tämä ei ole valitusta. Olimme vaan numeroa liian pieniä. Kaveri oli ahnaampi, tietysti numerot ovat aika rajut, Korkeakunnas sanoo.

- Ei auta selitellä, vastustaja oli fyysisempi. Olosuhteet olivat molemmille samat. IFK voitti kamppailut ja se korostui tänään. Tästä otetaan opiksi. Ei ollut mukava kokemus. Voisi sanoa, että aika jäätävä ilta, "Toke" jatkaa.

Peli ei ollut ehtinyt vanheta edes puolta tuntia, kun Lahti oli jo kahden maalin takaa ajoasemassa. IFK tunnetaan vahvana joukkueena etenkin puolustussuuntaan, joten Lahti oli heti pelin alussa haastavassa tilanteessa.

- Toisella puoliajalla ei voinut ainakaan yrittämisen puutteesta syyttää. Pelattiin kovaan vastatuuleen. Alussa heti kun tulee harmittava takaisku, on todella vaikea näissä olosuhteissa vieraskentällä pelata, kun vastassa on joukkue joka ei ole maaleja päästänyt. Ei ihme, että on sarjan kärkiporukoita.


FC Lahti-HJK Lahden Kisapuistossa perjantaina 20.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia