AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2016

FC Lahden Tatar: "Tuntuu mahtavalta"

FC Lahden Tatar: "Tuntuu mahtavalta"

Boris Tatarin FC Lahti tekee nousua liigataulukossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti otti komean voiton hallitsevasta Suomen mestarista SJK:sta, kun seinäjokelaiset kaatuivat Kisapuistossa lukemin 3-0.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Boris Tatar puski ensimmäisellä puoliajalla liigauransa ensimmäisen maalin.

- Tuntuu mahtavalta! Ensimmäistä kertaa tehdä maali Veikkausliigassa ja liigadebyytti muutama viikko sitten. Se on suuri saavutus minulle tultuani kakkosdivisioonasta Lahteen. Edelleen on varaa parantaa päivittäisessä tekemisessä ja aion rakentaa tämän päälle, Tatar tunnelmoi FC Lahden verkkosivuilla.

Tatarin maali oli komeata katseltavaa ja siihen esityön teki joukkueen kapteeni Mikko Hauhia.

- Mikko lähetti keskityksen oikealta laidalta. Tiesin jotenkin, että pallo tulee juuri sille paikalle missä olin. Keskitys oli todella hyvä, joten minun täytyi tehdä vain työni, Tatar myhäilee.

Tatar on pelannut suurimman osan ajastaan Lahdessa oikeana laitapuolustajana, mutta tänään hän luuti Pyry Kärkkäisen rinnalla topparina. Puolustuksessa pelipaikka kuin pelipaikka luonnistuu Tatarilta.

- En pelannut omalla pelipaikallani tänään. Onneksi pelasimme hyvän pelin tänään jokaisen yksilön osalta ja annoimme kaikkemme. Mikä on kaikkein tärkeintä kannaltamme, pidimme jälleen nollapelin, Tatar miettii.

- Voin pelata kummallakin pelipaikalla onnistuneesti. Tänään minulle sopi paremmin pelata keskellä. Pyry (Kärkkäinen), Tomi (Maanoja) ja Mikko vaikuttivat kokemuksellaan pelaamiseeni. On paljon helpompi pelata, kun on kokemusta vierellä. Pelaaminen tuntui luontevalta, eikä minulla ollut lainkaan ongelmia, Tatar kertoo.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 15.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.


Lisää uutisia