AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 8.5.2016

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

FC Lahti kohtaa maanantaina hallitsevan Suomen mestarin SJK:n klo 18.00 alkaen Kisapuistossa.

Kuhnurit ovat alkukauden viidestä ensimmäisestä pelistä onnistuneet saalistamaan kuusi pistettä. Saldona on yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio. Ensimmäisissä otteluissa Lahden perisynti oli luvattoman helppojen takaiskujen päästäminen. Kahden viimeisen ottelun perusteella tuo ongelma on kuitenkin onnistuttu ratkomaan, sillä takana on jo kaksi nollapeliä putkeen. Erityisesti edellisessä pelissä Rovaniemen Palloseuraa vastaan saalistettu nollapeli lämmittää vielä pitkälle syksyyn. Lahti joutui nimittäin pelaamaan lähes koko ottelun yhden miehen vajaalla ja viimeisen puoli tuntisen peräti kahden miehen vajaalla. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoikin ottelun toimineen hyvänä puolustusharjoitteena ja osoittaneen joukkueelle, mitä hyvällä puolustuspelaamisella voidaan parhaassa tapauksessa saavuttaa. Tasapeli tuntui ottelun jälkeen lähes voitolta ja tuo peli varmasti hitsasi joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi. Hyökkäyspelaaminen on toiminut alkukaudesta kelvollisesti. Erityisesti Santeri Hostikan, Jasse Tuomisen sekä Ivan Solovjevin pelaaminen on ollut näyttävää ja tehokasta.

SJK:n alkukausi on sujunut murheellisissa merkeissä. Profiilipelaajaksi hankitun Alexei Eremenko Juniorin ja SJK:n tiet erkanivat viime viikolla lyhyen yhteiselon jälkeen. Kentälläkin meno on ollut ajoittain varsin tukkoista, sillä SJK on onnistunut keräämään kauden kuudesta ensimmäisestä pelistä vain neljä pistettä. SJK voitti alkukaudesta PS Kemin, mutta ottelu muutettiin jälkikäteen Kemin 3-0 voitoksi SJK:n peluutettua ottelussa pelaajia, joiden pelipassit eivät olleet voimassa. Ainoan voittonsa tähän mennessä SJK onnistui saalistamaan helatorstaina FC Interin kustannuksella. Se ei Lahden kannalta ole hyvä uutinen, sillä niinkin laadukas joukkue kuin SJK, voi saada yhden voiton kautta henkisiä lukkoja auki ja sitä kautta pelin rullaamaan viheriön puolella.

SJK:n riveistä löytyy mielenkiintoisia tuttavuuksia. Lahtelaisen juniorituotannon helmiin kuuluva Matti Klinga siirtyi kauden kynnyksellä HJK:sta Seinäjoelle ja jo ennestään Simo Valakarin suojatteihin kuului mastokaupungissa kulttimaineeseen noussut Tuco.

Lahden pelaajatilanne ei ottelun alla aivan paras mahdollinen ole. Rafael ja Drilon Shala puuttuvat kokoonpanosta loukkaantumisten takia. Sen sijaan Euller ja Jussi Länsitalo ovat kokoonpanossa mukana. Pelikiellossa ottelussa ovat Jani Tanska ja Ivan Solovjev. Lahti teki Solovjevin punaisesta kortista virallisen valituksen, mutta tuomio pysyi voimassa. Näin ollen Solovjev on sivussa myös IFK Mariehamnia vastaan.

SJK ei ole voittanut FC Lahtea vielä kertaakaan, ei kotona, eikä vieraissa, joten nyt on paikka pistää niiltä osin yksi tilasto historiaan. SJK katkaisi jo yhden vastaavan tilaston viime torstaina, kun se kaatoi ensimmäistä kertaa FC Interin Seinäjoella. Samalla tuli myös pitkään toivottu voitto, joka maistui makealta koko joukkueelle.

- Inter-peli oli ehjin ysikymppinen, mitä olemme tällä kaudella pelanneet. Ja nyt meidän tavoite on jatkaa pelin kehittämistä. Tiedostamme, mitä asioita meidän pitää tehdä vielä paremmin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

- Nyt menemme vieraskentälle ja on erilainen vastustaja vastassa. Se antaa meille taas erilaiset haasteet, mihin meidän tulee vastata ja samalla pitää pystyä kehittämään omaa peliämme. Paljon on työtä vielä edessä, mutta viime peli todisti kaikille, että teemme oikeita asioita ja haluamme jatkaa siitä, Valakari sanoo.


FC Lahti-SJK Kisapuistossa maanantaina 9.5. kello 18.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia