AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2016

Kalermo toivoo hyvälle yhteistyölle jatkoa

Kalermo toivoo hyvälle yhteistyölle jatkoa

RoPS:n Akseli Kalermo suoritti debyyttinsä Veikkausliigassa viime sunnuntaina kotiottelussa PK-35 Vantaata vastaan.

Takana on hientäytteinen talvikausi, satoja treenitunteja ja uhrauksia, mutta tällä hetkellä näyttää, että työ kantaa hedelmää.

Vielä viime kesänä Akselin uralla näytti hetken aikaa synkemmältä. Lievät loukkaantumiset keskeyttivät hyvin alkaneen koejakson Italiassa. Edessä oli paluu Suomeen ja aluksi viikkojen tauko harjoittelusta. Jo syksyllä mies oli kuitenkin asettanut tavoitteekseen murtautua RoPS:n pelaavaan kokoonpanoon.

Tavoite täyttyi eikä sisääntulo olisi voinut olla paljoa onnistuneempi. Heti avausottelussa Akseli sai täydet 90 minuuttia, oma maali pysyi puhtaana ja kaiken kruununa omille saaliina kolme tärkeää sarjapistettä.

- Jos minulta olisi kysytty, niin olisin ollut valmis avaukseen jo talvella, Akseli naurahtaa RoPS:n verkkosivuilla.

- Tarkoituksena oli vain pelata tarpeeksi yksinkertaisesti ja puolustaa järkevästi. Halusin saada hyvän pelin alle ja kelvollisen startin RoPS:n paidassa. Mielestäni myös onnistuin. Voin olla ihan tyytyväinen avauspeliini.

Kun Kalermoa huhuiltiin viime kesänä Rovaniemelle, miestä oltiin ensimmäisissä puheissa sijoittamassa keskuspuolustajan tontille. Keskuspuolustajaa Akseli onkin pelannut käytännössä koko tähänastisen uransa. Nyt paikka oli laitapuolustajana Janne Sakselan alapuolella.

- Minun unelma on, että Janne saisi jatkossakin pelata oikeana laiturina ja minä pelaisin oikeana pakkina, Akseli virnistää.

- Sehän olisi minun kannalta unelmakuvio, mutta valmentajahan ne päättää, ketkä pelaa ja missä pelaa.

- Laitapuolustajan paikka sopii minulle hyvin. Kun siirrytään junioripeleistä aikuisten peleihin, on ihan luonnollistakin, että samalla siirrytään topparin tontilta laitapuolustajaksi, jos vain pelaajan ominaisuudet riittää.

Seuraavan kerran Akseli on mahdollista nähdä kentällä kenties jo tänään. Rovaniemen Palloseura kohtaa vieraissa FC Interin Turun Veritas Stadionilla klo 18.30.


FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla torstaina 28.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia