AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 10.4.2016

​Saksela: "Olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan vain"

​Saksela: "Olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan vain"

Janne Saksela harmitteli tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPSin lauantainen vierasmatka Maarianhaminaan päättyi 0-1-tappioon IFK Mariehamnille.

RoPSin Janne Saksela - joka pelasi vaihteeksi laitapuolustajana - näki eväitä olleen ainakin pisteeseen.

- Se oli aika tasainen taistelu, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, Saksela sanoi RoPSin verkkosivuilla.

- Meiltä puuttui pelin rakentelu. Ei päästy hallitusti rakentamaan peliä taikka tilanteita. Homma meni meiltä liikayrittämiseksi, ja lopulta se oli vastustaja, joka maalin sitten teki. Ei pelattu tarpeeksi hyvin. Taisteltiin kyllä, mutta meni melkoiseksi vääntämiseksi.

Sakselan mukaan pelipaikkoihin tehdyt muutokset eivät käy selityksestä.

- Tietenkin kun palettia muuttaa, niin se vähän vaikuttaa, mutta ei tuo pelaajien roolituksesta tai pelipaikoista ollut kiinni. Ei vain ollut tiettyä pallovarmuutta, että oltaisiin saatu peli rullaamaan. Meni ihan puskemiseksi.

Pitkä vierasmatkakaan ei Sakselan mukaan saa olla mikään tekosyy. Suuremman "syyllisen" hän löysi vastustajasta.

- En voi muiden puolesta vastata, mutta ei se [matka] omalla kohdalla vaikuta. Saa kuitenkin yön nukkua junassa ja lepäillä laivassa, niin ei siinä mitään. Jos jollakin on vaikeampi nukkua junassa, niin silloin asialla saattaa olla merkitystäkin, mutta ei omalla kohdalla.

- Kyllä se oli muista asioista kiinni tällä kertaa. Iso pettymys kaikkiaan. Kaikki kunnia toki kavereille, antoivat kunnon vastuksen. Vahva joukkue. Tulivat kovaa tilanteisiin ja voittivat palloja. Mutta olisi peli voinut kääntyä meillekin, Saksela mietti.


RoPSin seuraava ottelu RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia