AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2016

FC Interin ase tällä kaudella on nopeus

FC Interin ase tällä kaudella on nopeus

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter hakee menestystä omalta osaltaan lauantaina alkavasta Veikkausliigasta.

Veikkausliigakausi 2016 potkaistaan Interin osalta käyntiin tulevana lauantaina, kun joukkue saa vastaansa FC Lahden Veritas Stadionilla pelattavaan otteluun. Nyt käynnistyvä kausi on Inter-historian 20. Veikkausliigassa. Yhtäjaksoisesti Inter on pelannut Veikkausliigassa vuodesta 1999 lähtien.

Interin valmennuksesta vastaa 10. kauden joukkueen peräsimessä aloittava hollantilaisvalmentaja Job Dragtsma. IFK Mariehamnia valmentaneen Pekka Lyyskin jäätyä sivuun, Dragtsma on tällä hetkellä pisimpään samaa Veikkausliigajoukkuetta yhtäjaksoisesti valmentanut valmentaja.

Interiä kaudesta 2007 asti menestyksekkäästi luotsannut Dragtsma myöntää, että Veikkausliiga on mennyt eteenpäin hänen Interissä oloaikanaan.

- Joukkueet ovat taktisesti parempia kuin ennen. Jokaisella joukkueella on selkeä tapa pelata nykyään. Lisäksi pelaajien taso on myös noussut. Kenenkään menestyminen ei ole itsestään selvyys, koska heittopusseja ei sarjassa ole, sanoo Dragtsma Interin kotisivuilla.

Dragtsman mukaan peli itsessään on myös muuttunut viimeisten vuosien aikana. Muutosta on myös tapahtunut Interissä. Tämä johtuu hänen mukaansa pitkälti pelaajamateriaalista.

- Loppukädessä pelaajamateriaali määrää pelitavan. Muutosta itse pelissä muutaman vuosien takaiseen on tapahtunut myös meillä. Pyrimme edelleen pallonhallintapeliin, mutta aina se ei ole mahdollista. Tämän takia olemme pyrkineet löytämään joukkueeseen jokaiselle pelipaikalle nopeita pelaajia, jotka auttavat meitä tilanteenvaihdoissa, sanoo Dragtsma.

Interin viime kauden joukkueesta lähti pois kaikkiaan 12 pelaajaa. Dragtsman mukaan tilalle on saatu laadukasta pelaajamateriaalia, minkä seurauksena hän lähtee luottavaisin mielin kauteen.

- Meiltä lähti viime kauden päätteeksi pois lopulta yhteensä 12 pelaajaa. Tilalle olemme pystyneet hankkimaan laatua. Olen viime kauteen verrattuna paljon luottavaisempi ryhmämme suhteen. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä tällä kaudella sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa.

Loppuun Dragtsma paljastaa myös seuran viralliset tavoitteet tälle kaudelle.

- Tavoitteena on paikka Euro-otteluissa ensi kaudella. Tämä tarkoittaa joko mitalia Veikkausliigassa tai Suomen Cupin voittoa. Viime kaudella olimme lähellä, mutta uskon, että nyt meillä on paremmat mahdollisuudet ottaa se viimeinen askel tavoitteen saavuttamiseksi, päättää Dragtsma.


FC Inter – FC Lahti Veritas stadionilla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia