vko.25 // 22.6.2015

FC Inter kukisti HIFK:n (FC Inter-HIFK 3-1)

FC Inter kukisti HIFK:n 3-1 (2-0) Henri Lehtosen, Solomon Duahin sekä Philip Njokun osumilla. Youness Rahimi kavensi Interin 2-0-taukojohdon yhteen maaliin 50. minuutilla, mutta tasoihin joukkue ei päässyt, ja Njoku viimeisteli yliajalla loppulukemiksi 3-1 Interille.

Pelin ensimmäinen jakso mentiin oikeastaan totaalisessa Inter-hallinnassa. Joukkue sai pidettyä pallon HIFK:n kenttäpuoliskolla, eivätkä vieraat päässeet hätyyttelemään Magnus Bahnen maalia aivan avausjakson alkua lukuun ottamatta ollenkaan.

Inter oli lähellä maalintekoa jo 8. minuutilla, kun Mika Ojala pääsi laukomaan 16-alueen rajalta. Kova tykitys kopsahti Interin harmiksi kuitenkin vain maalin ristikkoon.

Ottelun 17. minuutilla Inter lopulta onnistui ansaitusti maalinteossa. Mika Ojala pelasi Solomon Duahin laukaisupaikkaan. Duahin kovan laukauksen torjui Saku Eriksson suoraan Henri Lehtosen jalkoihin. Inter-kippari ei paikassaan erehtynyt, vaan sijoitti Interin varmasti 1-0 johtoon.

Avausjakson toinen ylärima nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla. Petros Kanakoudis laukoi pallon ristikon kautta yli maalin.

Lähes heti perään Inter lopulta tuplasi johtonsa. Mika Ojala pelasi tällä kertaa Duahin läpi. Taidokas nosto yli Erikssonin 32. minuutilla vei Interin 2-0 johtoon.

Vierasjoukkue HIFK:n paras maalipaikka ensimmäisellä jaksolla tuli Fredrik Lassakselle 38. minuutilla. Interin onneksi pallon osui maalin pystypuuhun, josta se kimposi lopulta maalivahti Magnus Bahnen käsiin.

Ottelun tauolle mentiin siis lopulta Interin ansaitussa kahden maalin johdossa 2-0.

Jos Inter oli dominoiva pelin ensimmäisellä jaksolla, niin toisella vastaavasti joukkueen peli lässähti. Tietty kurinalaisuus varsinkin puolustussuuntaan puuttui. Tällaisen tilanteen seurauksena HIFK teki pelissä kavennuksen. Peliä oli pelattu 49 minuuttia, kun Youness Rahimi puski Otto-Pekka Jurvaisen keskityksen maaliin.

Inter sai vaikean toisen jakson alun jälkeen peliä kulkemaan vähän paremmin mitä pidemmälle peli eteni. Tästä huolimatta lähimpänä seuraavaa maalia oli HIFK. Interin onneksi Ville Salmikivi puski avopaikasta yli maalin.

Loppua kohti vierasjoukkue HIFK haki riskillä tasoitusta, mikä avasi Interille paikkoja vastaiskuihin. Philip Njokulla oli oma paikkansa vartti ennen loppua, mutta Saku Eriksson HIFK:n maalilla torjui hyvin.

Inter onnistui lopulta lisäämään johtoa erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Solomon Duah pelasi avopaikan Njokulle, joka sijoitti varmasti pelin loppulukemat.