AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2024

"KuPS oli joka osa-alueella parempi" - Ossi Virta ei selitellyt HJK:n tappiota

"KuPS oli joka osa-alueella parempi" - Ossi Virta ei selitellyt HJK:n tappiota

Ossi Virta antoi tunnustuksen KuPS:lle. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK avasi Veikkausliigakauden lauantai-iltana KuPS:n vieraana kauden avauskierroksen päättäneessä ottelussa.

Kuopioon oli matkannut komea määrä HJK-kannattajia, yli 250. Vieraskatsomo joutui kuitenkin todistamaan 1–3-tappion, kun KuPS rokotti varsinkin erikoistilanteista tehokkaasti.

– Puolustuspeli oli suurin kompastuskivi. Emme saaneet pallolliseen pelaajaan riittävästi painetta. KuPS pääsi liian paljon pyörittämään peliä ja hallitsemaan palloa. Tietenkin päästettiin kaksi maalia erikoistilanteista, ja oltiin niissä erittäin heikkoja, summasi päävalmentaja Ossi Virta ottelun jälkeen.

– Puolustussuuntaan ei oltu riittävän aktiivisia. Paransimme hieman toiselle jaksolle. Saatiin jonkin verran enemmän riistoja, ja sitä kautta maalintekopaikkoja sekä pallonhallintajaksoja. Ei kuitenkaan riittävästi. Toinen jakso oli parempi, muttei missään tapauksessa hyvä. KuPS oli joka osa-alueella parempi, sillä sipuli, sanaili Virta.

Illan valonpilkahdus HJK:n osalta nähtiin lisäajalla. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu 18-vuotias David Ezeh iski Lucas Lingmanin kulmapotkusta Veikkausliigauran avausmaalinsa. Se jäi kuitenkin Klubin kannalta laihaksi lohduksi.

– Torstaina tulee jo heti uusi peli Lahtea vastaan. Se on tavallaan hienoa futiksessa. Vaikka aina ei onnistu, niin seuraavassa pelissä on sitten heti mahdollisuus parantaa. Tietenkin joka osa-alueita meidän on parannettava ensi torstaina. Vaikka nyt ei oltu hyviä, tulemme parantamaan sekä olemaan paljon parempi joukkue tulevaisuudessa, kertoi Virta.

Lisää uutisia