vko.42 // 22.10.2023

Honka otti kotiedun Eurolopputurnaukseen (FC Honka-FC Inter 3-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja Inter kohtasivat toisensa Veikkausliigan mestaruussarjan päätöskierroksella. Panoksena ottelussa oli sijat 5 ja 6, ja se myötä kotietu keskiviikkona alkavaan eurolopputurnaukseen.

Honka nappasi pisteet luvuin 3-0 ja keskiviikkona joukkueet kohtaavat uudelleen Tapiolassa.

Ottelu sai heti kymmenennellä peliminuutilla merkittävän käänteen, kun vieraiden Matias Ojala ajettiin kentältä punaisen kortin myötä. Erityisesti ulosjaon jälkeen Honka otti peliä hallintaansa. Vartin kohdalla Lauri Laine ja Roman Eremenko rakentelivat hyvän paikan boksiin Florian Krebsille, mutta tämän laukaus karkasi yli maalin.

Maalihanat Honka avasi 24. minuutilla. Henri Aalto laittoi upean keskityspallon boksiin ja Roman Eremenko puski pelivälineen alakulmaan. Puolen tunnin jälkeen Nasiru oli lähellä lisät Hongan johtoa, mutta pallo kolahti tolppaan.

Vierasjoukkue Inter kävi vielä lähellä tasoitusta avausjakson loppuhetkillä, mutta Luka Kuittisen laukaus kolahti ylärimaan. Näin tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Kun toista nelivitosta oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, sai Inter ottelun kenties parhaan paikkansa kulmapotkusta. Otto Lehtisalo pääsi puskemaan lähietisyydeltä ja vain Maksim Rudakovin huipputorjunta piti lukemat muuttumattomina. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Noah Nurmi, mutta hän laukoi ohi Honka-maalin.

Honka rakenteli 60-70. minuuteilla muutamankin huippupaikan, mutta lukemat säilyivät vielä muuttumattomina. 74. minuutilla kuitenkin nähtiin ottelun toinen osuma.

Tauolla kentälle tullut Vincent Ulundu pelasi oikealla laidalla hienosti yhteen Eremenkon kanssa. Eremenko palautti kantapääsyötöllä pallon vielä Ulundulle, joka jakoi sen Nasirulle boksin rajoille. Tällä kertaa edes tolppa ei enää Interiä pelastanut, vaan ghanalaisen laukaus vei Hongan 2-0 johtoon.

Honka rakensi vielä kolmannen osuman 84. minuutilla. Eremenko löysi oivaltavalla läpisyötöllä läpiajoon karanneen Edmund Arko-Mensahin ja varman viimeistelyn myötä lukemiksi taululle muuttui Honka 3-0 Inter. Näihin lukemiin ottelu myös päätettiin.