AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 11.9.2023

​SJK:n Oskari Väistö odottaa vastuuta – U19-pojat kohtaa Walesin toistamiseen maanantaina

​SJK:n Oskari Väistö odottaa vastuuta – U19-pojat kohtaa Walesin toistamiseen maanantaina

Kuva: Juha Tamminen

U19-poikien maajoukkue ottaa maanantai-iltapäivällä Eerikkilässä mittaa Walesista kaksoismaaottelun toisessa osassa.

Suomi vei joukkueitten ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 1-0 David Ezehin osumalla. Ottelua vaihtopenkiltä seurannut Oskari Väistö oli varsin tyytyväinen näkemäänsä. Puolustaja iloitsi siitä, että Minihuuhkajat piti maalinsa puhtaana ensimmäisen kerran tänä vuonna.

– Olimme tosi hyviä puolustussuuntaan. Emme ole saaneet viime aikoina hirveästi nollapelejä, ja se maistui hyvältä. Olimme vahvoja myös kaksinkamppailuissa. Saimme luotua paljon paikkoja, ja olisimme voineet tehdä lisämaaleja, Väistö toteaa.

– Eerikkilässä on ollut hyvä meininki. Meillä on tiivis porukka, ja teemme paljon juttuja yhdessä kentän ulkopuolella. Valmistautuminen toiseen Wales-otteluun on sujunut hyvin – toivon, että pääsen pelaamaan maanantaina. Wales tekee varmaan muutoksia ryhmitykseensä, ja meidän täytyy pystyä vastaamaan niihin.

Väistö pelaa tällä hetkellä läpimurtokauttaan miesten sarjoissa. Seuran oma kasvatti sai vastuuta SJK Akatemian 19:ssä Ykkösen runkosarjaottelussa ja teki niissä kolme maalia. Lisäksi puolustaja on ehtinyt tehdä Veikkausliigadebyyttinsä ja pelata yhdessä Kolmosen ottelussa – SJK Akatemia/2 varmisti vastikään nousun Kakkoseen.

SJK Akatemia on yksi Ykkösen tämän kauden yllättäjäjoukkueista. Nuori ryhmä sijoittui runkosarjassa viidenneksi, ja kolmossijaan on matkaa vain kaksi pistettä.

– Emme osanneet odottaa, että kausi sujuisi näin hyvin. Vahvuutemme ovat pallollisessa pelissä, emmekä ole joutuneet lähteä painimaan vastustajien kanssa. Meillä on hyvä joukkue, jossa pelaajat pelaavat hyvin yhteen. Hyvät joukkuekaverit ovat mahdollistaneet sen, että omatkin pelini ovat sujuneet aika hyvin. Loppukauden tavoitteemme on päästä neljän parhaan joukkoon. Meillä on jäljellä ainakin viisi kovaa matsia, ja odotan niitä innolla.

Eerikkilässä pelattava maaottelu alkaa kello 14:00 ja näkyy suorana sekä selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia