AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2023

"Ei meillä ole mitään hävittävää" – IFK Mariehamn jahtaa cupin finaalipaikkaa Hongan vieraana

"Ei meillä ole mitään hävittävää" – IFK Mariehamn jahtaa cupin finaalipaikkaa Hongan vieraana

Grönvitt hakee revanssia Hongasta ja cupin finaalipaikkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn matkaa keskiviikoksi Espooseen ja Suomen Cupin välierään FC Hongan vieraaksi.

Honka teki vastaavan matkan Maarianhaminaan vain vajaa viikko sitten, kun joukkueet kohtasivat viime perjantaina Veikkausliigan ottelussa.

- On erikoinen tilanne kohdata Honka kahdesti viiden päivän sisällä. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja on vaikea päästä yllättämään, ellei tee jotain isompaa muutosta, joten edessä on varmaan aika samankaltainen ottelu kuin perjantaina, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén ennakoi.

Perjantaina Wiklöf Holding Arenalla Honka vei pisteet niukalla 1-0-voitolla. IFK Mariehamnille jäi kuitenkin jossiteltavaa tuosta ottelusta.

- Olen tyytyväinen esitykseemme perjantaina, mutta jos ottaa punaisen kortin ja hukkaa rangaistuspotkun, on tietysti vaikea voittaa. Meidän pitää käyttää paikkamme ja luoda niitä vielä enemmän. Kyse on voitosta tai cupin päättymisestä, ei meillä ole mitään hävittävää, "Ahna" painottaa.

IFK Mariehamn on hävinnyt Hongalle kauden molemmat Veikkausliigaottelut maalilla – tosin myös päättäen kummankin ottelun vajaamiehisenä. Norrmén hakeekin uskoa voittoon aiemmista esityksistä cupissa.

- Toivottavasti saamme kokea taas yhden mukavan cup-illan. Kun kaadoimme KuPS:n, osoitimme että pystymme lyömään kenet tahansa.

IFK:lta ovat keskiviikkona varmuudella poissa Michael fonsell, Daniel Enqvist sekä pitkäaikaispotilas Patrik Raitanen.

Cupin välierän jälkeen Grönvitt suuntaa kohti Eerikkilää, jossa joukkue pitää minileirin ja jatkaa lauantaina kohti Seinäjokea ja Veikkausliigaottelua SJK:ta vastaan.

Suomen Cupin välierä FC Honka – IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 23.8. kello 18.00. Cupin välierät suorina lähetyksinä myös Ruudusta.

Lisää uutisia