AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 9.8.2023

Pohjanmaan derbyyn kihelmöivät lähtöasetelmat – ”Pienistä asioista nämä ovat kiinni”

Pohjanmaan derbyyn kihelmöivät lähtöasetelmat – ”Pienistä asioista nämä ovat kiinni”

VPS ja SJK ottavat mittaa toisistaan keskiviikkona. (Kuva: Mika Alavesa)

Keskiviikon ainoa Veikkausliigaottelu on sitäkin mielenkiintoisempi, kun Pohjanmaan derbyssä iskevät yhteen VPS ja SJK. Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj'n mukaan VPS:lla on itseluottamus huipussaan ja SJK on kaikille inhottava vastus.

VPS on tällä hetkellä Veikkausliigan kovakuntoisin joukkue, kun se on voittanut kuusi edellisotteluaan. Voittoputken myötä joukkueen itseluottamus on noussut ja tiukat ottelut ovat kääntyneet vaasalaisille.

- Olen seurannut heitä läpi kauden mielenkiinnolla. Mielestäni he ovat pelanneet jopa alkukauden hyvää jalkapalloa. VPS:n otteluita on ollut mielenkiintoista katsoa, totta kai nyt kun tulee vielä tulosta, niin se on näkynyt. Itseluottamuksen kasvu jokaisella pelaajalla, kentällä tehdään ne hyvät asiat, mitä ennenkin tehtiin, mutta paljon nopeammin ja tarkemmin ja laadullisemmin.

- Sitten tietysti on tullut pelaajamuutoksia, muodostelmaa ei ole juuri muutettu ja samalla systeemillä on pelattu, mutta just tämä Lindemanin nosto siihen puolustuksen kolmikkoon ja Huddin peliajan lisääntyminen, niin kyllä nämä ovat niitä isoja muutoksia, jotka sitten heidän yksilötaidollaan ja itseluottamuksen nousulla on pystytty ratkomaan niitä hyviä tilanteita, mistä ei ennen mennyt maaliin asti. Nyt niistä on tehty ja tällaiset henkilökohtaiset virheet on pystytty poistamaan käytännössä kokonaan heidän toimesta, Hetemaj pohdiskelee tuoreessa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

SJK puolestaan taistelee tiukasti edelleen mestaruudesta, vaikka joukkueen pelit eivät viime aikoina ole olleet yhtä voittomarssia. Kuudesta edellisottelusta on tilillä kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Hetemaj'n mukaan SJK:n mestaruusjuna ei ole kuitenkaan vielä suistunut raiteilta.

- Ei se missään nimessä mielestäni huono ole, mutta vaikka tuloksellisesti SJK ei ole ehkä sillä tasolla, millä se oli pitkin tätä kautta, niin silti he ovat todella, todella vaikea vastus ihan jokaiselle. Ja tietyt ottelut noista, Oulu-peliä lukuun ottamatta, niin SJK esimerkiksi edellisessä HJK-pelissä ansaitsi ensimmäisen 50 minuuttia jopa voittaa. Tai ei jopa voittaa vaan voittaa. Ja useammalla maalilla. Pienistä asioista nämä ovat kiinni, mutta sanoisin silti, että SJK on edelleen ollut läpi kauden vaikein ja haastavin ja varmasti ärsyttävin joukkue kenelle vaan kohdata.

Uusimman Suplan Veikkausliiga-podcastin pariin pääset täältä.

VPS - SJK Lemonsoft Stadionilla keskiviikkona 9.8. kello 19.00. Ottelu on myös ruudun studio-ottelu ja lähetys alkaa studio-osuudella jo kello 18.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia