AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2023

Hakan Tainio eurocup-arvasta: "Brittijoukkueita vastaan on aina kiva pelata"

Hakan Tainio eurocup-arvasta: "Brittijoukkueita vastaan on aina kiva pelata"

Tuure Siira on siitä harvinainen hakalainen, että hän on pelannut eurocupeja. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan vastustaja Konferenssiliigan ensimmäisellä kierroksella arvottiin tiistai -iltapäivästä Sveitsin Nyonsissa. Neljännessä arvontakorissa olleen Hakan vastustajaksi tuli pohjoisirlantilainen Crusaders FC.

Teemu Tainiolle vastustaja ei ole entuudestaan tuttu, mutta siitä huolimatta päävalmentaja otti tiedon vastustajasta positiivisin mielin vastaan.

– Rehellisesti sanoen ei ole tullut juurikaan seurattua Pohjois-Irlannin sarjoja, joten vastustajasta ei kauheasti tietoa ole vielä, Tainio toteaa FC Hakan verkkosivuilla.

– Matkustuksellisesti tämä oli loistava vaihtoehto! Lisäksi brittijoukkueita vastaan on aina kiva pelata, niissä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Crusaders FC on kotoisin Belfastista ja pelaa kotiottelunsa Seaview -stadionilla, minkä yleisökapasiteetti on 3383 henkeä. Pelialustana toimii kumirouheeton 4G -tekonurmi.

Tilaisuudessa arvottiin myös ottelujärjestys. Haka avaa otteluparin kotonaan torstaina 13.7. ja torstaina 20.7. on vuorossa vieraspeli Belfastissa.

– Vierasmaalisääntö on lähtenyt pois, mikä vähän muuttaa asetelmaa. Kyllähän me kotona halutaan hyvä tulos ja siten suunnata Pohjois-Irlantiin hyvistä lähtökohdista. Molemmilla joukkueilla on realistiset mahdollisuudet jatkoon.

– Tuure (Siira) on ainoa, jolla on kokemusta näistä, joten kyllähän tämä tulee olemaan pelaajille mahtava kokemus, Tainio korostaa.

Lisää uutisia