AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2023

Juan Alegría palaa Hongan riveihin - "Hienoa olla taas täällä"

Juan Alegría palaa Hongan riveihin - "Hienoa olla taas täällä"

Juan Alegría palaa tuttuun ympäristöön. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka saa hyökkäykseensä tutun vahvistuksen, kun 20-vuotias kolumbialaiskärki Juan Alegria palaa Espooseen monivuotisella sopimuksella.

Alegria on pelannut viime vuodet Skotlannissa Rangersin organisaatiossa, josta hän on ollut lainalla maan alemmilla sarjatasoilla.

Alegria siirtyi Honkaan ensimmäisen kerran syksyllä 2020 kotimaastaan, jossa hän edusti paikallista suurseuraa Deportes Tolimasia. Hongassa Alegria pelasi kuusitoista Veikkausliigaottelua ja teki kaksi maalia. Suomen Cupin viiteen otteluun syntyi yksi osuma ja lisäksi Alegria pelasi kolmessa UEFA:n Konferenssiliigan karsintaottelussa. Syksyllä 2021 Alegria siirtyi Rangersin organisaatioon ja on edustanut myös lainasopimuksilla Partick Thistle FC:ta ja Falkirk FC:ta.

Alegria on tehnyt kovia tehoja Kolumbian poikamaajoukkueissa. Vuonna 2017 pelatuissa alle 15-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa hän voitti turnauksen maalikuninkuuden viimeistelemällä viiteen otteluun kymmenen maalia. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta kasassa on seitsemän ottelua ja viisi maalia.

– Hyvät fiilikset paluusta Honkaan! Heti kun kuulin mahdollisuudesta tulla tänne, olin innoissani. Pidän Hongan projektista ja suunnitelmista, joten on hienoa olla taas täällä. Siitä on totta kai minulle apua, että olen ollut täällä aiemmin. Joukkueessa on toki paljon uusia pelaajia, mutta myös hyviä tuttuja viime kerralta. Haluan antaa kentällä aina parhaani ja tehdä mahdollisimman monta maalia Hongalle, Alegria kommentoi.

– Totta kai Juan on ollut meidän tarkkailussa myös lähtönsä jälkeen. Paluusta Honkaan on keskusteltu ensimmäisen kerran jo viime vuoden puolella. Hän on edelleen verrattain nuori pelaaja ja omaa mielestämme suuren kehityspotentiaalin. Lisäksi hänellä on nyt pari vuotta kokemusta kansainvälisestä jalkapallosta. Myös kielitaito on nyt hyvällä mallilla, Hongan manageri Hexi Arteva summaa.

Lisää uutisia