AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 28.2.2023

KTP-kaksikko innolla MP:n riveihin - "Nuori ja lahjakas joukkue"

KTP-kaksikko innolla MP:n riveihin - "Nuori ja lahjakas joukkue"

Santeri Stenius hakee lisänostetta MP:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen Mikkelin Palloilijoiden ja Veikkausliigan KTP:n yhteistyö syvenee, sillä Niklas Leinosen lainasopimuksen lisäksi tiistaina julkistettiin kaksi muutakin koko kauden kestävää lainasopimusta.

MP saa hyökkäyspäähänsä useamman viikon MP:n mukana olleen ja kahdessa ottelussa pelanneen Oluwatobi Babatunde Adeleken alias Tobin sekä hiihtoloman jälkeen joukkueeseen liittyvän hyökkääjä Santeri Steniuksen. KTP:llä on tarvittaessa mahdollisuus keskeyttää nämä lainat kesken kauden.

Tässä kuussa 20 vuotta täyttävä nigerialainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja teki tammikuussa kotkalaisten kanssa 1+2 -vuotisen pelaajasopimuksen. Nigerian nuorten maajoukkueissa esiintynyt Tobi pelasi kotkalaisten riveissä kolmessa harjoitusottelussa ja viimeisteli maalinkin MP:tä vastaan. Nyt Marokossa SCC Mohammediassa ammattilaisuransa aloittanut Tobi haluaa kehittyä pelaajana sekä hakea kokemusta ja peliaikaa MP:n riveissä Ykkösessä.

– Meillä on täällä Mikkelissä kasassa nuori ja lahjakas joukkue. Olen täällä auttamassa ja antamassa kaikkeni joukkuekavereilleni ja joukkueelle, jotta saisimme mahdollisimman hyviä tuloksia, Tobi sanoo.

– Odotan jo kovasti, että Ykkönen alkaa, mutta sitä ennen tehdään vielä kovasti töitä.

23-vuotias Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Santeri Stenius on ollut koko uransa kova tekemään maaleja. Lopullisen läpimurtonsa hän teki kaudella 2021 HJS:ssa, kun Kakkosessa 22 ottelussa Stenius onnistui maalinteossa 16 kertaa. Viime kaudeksi hän siirtyi Kotkaan ja KTP:n riveihin. Hän pelasi Ykkösessä 25 ottelussa, viimeisteli niissä seitsemän maalia ja kausi päättyi Veikkausliiganousuun. Stenius on monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, jota voi käyttää monessa eri roolissa, hän on kova tekemään töitä sekä juoksuvoimainen pelaaja. Nyt hän tulee hakemaan onnistumisia lainalle MP:n hyökkäykseen.

– Tulen erittäin odottavaisin ja innostunein mielin Mikkeliin ja seuraan! Seurasta ja kaupungista on positiivinen mielikuva.

– Odotan joukkueelta tasapainoista kautta ja henkilökohtaisella tasolla lopullista läpimurtoa Ykkösen tasolla, Stenius linjaa.

Lisää uutisia