AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 24.1.2023

​Stadionhanke Oulussa etenee – ilman enempiä valituksia rakentamaan jo kesällä?

​Stadionhanke Oulussa etenee – ilman enempiä valituksia rakentamaan jo kesällä?

Kuva: Iitu Lehtonen

Oulun Heinäpään stadionhanke on nyt etenemässä toden teolla ja rakennustöihin saatetaan päästä jo tänä kesänä.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee stadionhanketta tiistaina ja tavoitteena on viedä stadionkaava kaupunginhallitukseen 31. tammikuuta, ja valtuuston käsittelyssä kaavan on määrä olla vuoden ensimmäisessä kokouksessa 6. helmikuuta.

Valtuuston mahdollisen hyväksymisen jälkeen seuraa 30 päivän pituinen valitusaika. Jos valituksia ei tule, kaava voi astua voimaan. OTC Stadion Oy:n tarkoitus on rakentaa noin 5 000 istumapaikan stadion kaupungin omistamalle tontille.

- Jos kaavasta ei valiteta ja se saa lainvoiman, haetaan rakennuslupa, joka toivottavasti myönnetään nopeasti. Rakentaminen voisi siinä tapauksessa alkaa tulevana kesänä. Kun rakentamisessa menee arviolta reilu vuosi, stadion voisi olla valmiina ja käytössä loppukesästä 2024, OTC Stadionin hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo arvioi Kalevalle.

Sitä vastoin jos valituksia tulee, hanke viivästynee edelleen reilusti. Valitusten käsittelyaika hallinto-oikeudessa on parisen vuotta. Valituslupaa voidaan hakea myös korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Hanke on jo viivästynyt merkittävästi aiempien valitusten myötä, mutta Kaismo painottaa, että kaikki selvitykset on tehty ja toivoo, ettei valituksia enää ole tulossa. Kaismon mukaan uusi stadion on välttämätön, jos Oulussa halutaan pelata Veikkausliigaa.

– Veikkausliiga kiristää tule-vaisuudessa vaatimuksia reilusti nykyisestä. Raatin olosuhteet eivät täytä tulevia vaatimuksia koko kauden osalta, myös AC Oulun hallituksen puheenjohtajana toimiva Kaismo korostaa.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia