AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2023

SJK:n joukkue viimeistä palaa vaille valmis – ”Vain maalivahtia vielä etsitään”

SJK:n joukkue viimeistä palaa vaille valmis – ”Vain maalivahtia vielä etsitään”

Joaquin Gómezin nippu alkaa olla valmis. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK esitteli hyökkääjä Jaime Morenon seuraajilleen maanantaina nettisivuilla ja samalla kerrottiin, että joukkue on kenttäpelaajien osalta nyt valmis alkaneeseen vuoteen. Päävalmentaja Joaquin Gómez onkin erittäin tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen.

SJK palasi harjoituksiin keskiviikkona täysin voimin ja joukkueeseen haetaan enää viimeistä palasta.

– Kaikki pelaajat ovat nyt mukana, ja kuten sanoin jo aiemmin, niin nyt meillä on joukkue kasassa. Vain maalivahtia vielä etsitään. Ja toivottavasti uusi maalivahtikin on mukana jo lähiviikkoina, Gómez vahvistaa seuran sivuilla.

– Meillä oli käytännössä joukkue melko valmis jo joulukuussa, ja nyt vain kehitämme asioita entisestään. Kilpailulliset pelit tulevat nopeasti, vain kolmen viikon sisään. Haluamme olla Liigacupissa mahdollisimman valmiita, sillä siinä menestyminen auttaa meitä olemaan valmiimpia myös Veikkausliigan alussa.

Gómez aloittaa toisen kautensa SJK:n peräsimessä. Tähän kauteen hän pääsee lähtemään paremmista lähtökohdista kuin viime vuonna.

– Tämän hetken joukkue onkin paljon valmiimpi ja paljon pidemmällä kuin viime vuonna olimme tässä vaiheessa. Kaikki ovat paremmassa kunnossa, sekä heti valmiimpia treenaamaan ja pelaamaan. Kaikki myös tuntevat prosessit ja systeemit paremmin.

– Myös akatemiasta mukaan tulleet pelaajat tuntevat meidän jutut, koska he ovat harjoitelleet meidän kanssa jo aiemminkin, Gómez sanoo.

Joukkue onkin nyt nälkäinen ja nuorempi kuin aiemmin, mikä puolestaan tekee siitä yhtenäisemmän ja kaikki ovat samalla viivalla pelipaikoista kisatessa.

– Meillä on hyvin selkeät suunnitelmat jokaiselle pelipaikalle, jonka pelaajat myös tietävät. Samalla on kilpailuasetelmat pelipaikoille, ja pelaajat tietävät keitä vastaan he kisaavat. On myös pelaajia, jotka ovat vielä edustuksen ja akatemian välissä, mutta he tietävät mitä heiltä vaaditaan pelipaikkaa varten. Ja aina viikolla tulee siten olemaan positiivinen kilpailu viikonlopun peliajasta. Tai näin ainakin toivomme.

– Tämä on mielestäni hyvä pelaajaryhmä mikä meillä nyt on, ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Odotan jo innolla pelien alkamista, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Lisää uutisia