AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.48 // 30.11.2022

​AC Oulun Onni Suutari haki vauhtia Ykkösestä – nyt tavoite tiukasti myös Pikkuhuuhkajissa

​AC Oulun Onni Suutari haki vauhtia Ykkösestä – nyt tavoite tiukasti myös Pikkuhuuhkajissa

Onni Suutari suuntaa innolla Pikkuhuuhkajien leirille. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun Onni Suutari on mukana Pikkuhuuhkajien joulukuun alun leirillä ja kutsu on hänelle ensimmäinen maajoukkuetehtäviin.

Ensimmäinen maaottelu jää joka tapauksessa vielä odottamaan, sillä ensimmäistä kertaa Mika Lehkosuon johdolla kokoontuva Pikkuhuuhkajat pelaa leirillä vain yhden harjoitusottelun. Suutari lähtee joka tapauksessa innolla mukaan ja tavoitteet ovat pitkällä.

- Ihan makia juttu, kun ei ole tullut aikaisemmin junnuna oikein kutsuja, mutta nyt suoraan alle 21-vuotiaisiin. Totta kai ihan hyvältä tuntuu – ja pitääkin tuntua. Jotakin on tehnyt oikein. Nyt pääsee treenaamaan Suomi-kamoissa, Suutari hymyilee Raahen Ssudun haastattelussa.

– Hyvä, että pääsee uuden valmentajan ensimmäiselle leirille mukaan. Menen sinne pelaamaan omilla vahvuuksillani, sillä tavalla sitä on tähänkin asti vedetty, Suu-tari toteaa.

Päättyneellä kaudella Suutarin alkukesä meni hyvin AC Oulussa, vastuuta tuli mukavasti, samoin myös onnistumisia. Kun AC Ouluun tuli maajoukkuetason hyökkääjä Rasmus Karjalainen, se tarkoitti ruuhkaa hyökkäysosastolle. Suutarille ehdotettiin vaihtoehtoa lähteä lainalle Ykkösessä pelaavaan IF Gnistaniin.

– Sain itse päättää sen lainan. Eivät ne olleet aluksi päästämässä minua sinne, mutta Gnistan oli kysynyt toisen kerran. Sitten ne kysyivät minulta, että oletko varma, että haluat lähteä. Siinä oli hyvä puoli kautta alla, ja ajattelin, että otetaan nyt tällainen tähän.

- Se on kuitenkin pelkkää opetusta. Lähdin sinne ja tulin kokemusta rikkaampana takaisin, Suutari kertaa keskikesän tapahtumia.

Kaikkiaan 19-vuotias hyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella 14 Veikkausliigan ottelua ja teki yhden maalin. Gnistanissa Ykkösessä otteluita kertyi tilille yhdeksän.

Lähde: Raahen Seutu
Lisää uutisia