AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2022

Hakan Lee Erwin harvalukuisessa joukossa - kasvaako 20 maalin potti vielä sunnuntaina?

Hakan Lee Erwin harvalukuisessa joukossa - kasvaako 20 maalin potti vielä sunnuntaina?

FC Hakan Lee Erwin on käytännössä varma Veikkausliigan maalikuningas kaudella 2022. Skottihyökkääjällä on koossa 20 osumaa, mikä ei ole ihan jokapäiväistä Veikkausliigassa.

Vaikka Erwin on tehnyt tällä kaudella 20 maalia, niin hattutemppu Eurolopputurnauksen ensimmäisessä finaalissa oli hänelle kauden ensimmäinen. Kahden maalin iltapuhteita hänellä on ollut neljä.

Edellisen kerran FC Hakan pelaaja onnistui Veikkausliigassa hattutempussa vuonna 2012. Tuolloin Shane Robinson takoi hattutempun JJK:n verkkoon 25.6.

Edellisen kerran Veikkausliigassa nähtiin yli 20 maalin kausi vuonna 2018, kun HJK:n João Klauss viimeisteli 21 osumaa. Ottelumäärät olivat tuolloin kuitenkin suuremmat ja Klauss pelasi 33 ottelua. Erwinillä pelejä on alla 27 ennen sunnuntain peliä.

Veikkausliigan maaliennätys on 23. Valeri Popovitch ylsi maalimäärään vuonna 1999 ja Kimmo Tarkkio vuonna 1991. Molemmat edustivat tuolloin FC Hakaa. Popovitch on myös FC Hakan viimeisin maalikuningas Veikkausliigassa. Kaikkiaan maalikuninkuus on Veikkausliigassa voitettu yli 20 maalilla vain kahdeksan kertaa, joten Erwin nousee joka tapauksessa harvalukuiseen joukkoon. Lopullinen maalimäärä on tiedossa sunnuntaina Eurolopputurnauksen toisen ja ratkaisevan finaaliottelun myötä.

Eurolopputurnauksen finaalin 2. osa FC Haka - VPS sunnuntaina 30.10. kello 15.00 Tehtaan Kentällä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia