AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2022

TPS-luotsi Rajamäki suhteellisen tyytyväinen esitykseen

TPS-luotsi Rajamäki suhteellisen tyytyväinen esitykseen

TPS teki tärkeän tasoituksen toisella puoliajalla. (Kuva: Mauri Forsblom)

TPS ja FC Lahti aloittivat torstaina taistelun kauden 2023 Veikkausliiga-paikasta. Turussa pelattu liigakarsintojen ensimmäinen osaottelu päättyi 1–1-tasapeliin, joten aivan kaikki on vielä auki.

Asetelmat sunnuntaina Lahdessa pelattavaan toiseen osaotteluun ovat selvät: voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

– Oli kaksi vaihtoehtoa: joko Lahti tulee tänne aggressiivisesti ja lähtee pidemmän palautumisaikansa turvin painamaan peliä väkisin meidän päätyyn, tai sitten pelaa enemmänkin tiivistä blokkipeliä ja lähtee sitä kautta katsomaan, mitä alkaa tapahtua, TPS:n valmentaja Marko Rajamäki kertaa turkulaisten verkkosivuilla.

– Mielestäni tämän päivän peli lähti suhteellisen varovasti liikkelle, jos verrataan esimerkiksi siihen Jaro-peliin, jossa asetelma oli se, että yhden pelin lopputulos ratkaisee, kumman kausi jatkuu. On luonnollista, että tänään lähdettiin liikkeelle vähän varovaisemmin, koska pelataan 180 minuuttia, jatkaa Rajamäki viitaten kaksiosaisiin karsintoihin.

Toiselle puoliajalle isäntäjoukkue lähti hakemaan arvokasta tasoitusta, muttei päävalmentajan mukaan kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä. Hyökkäyspelin lisäksi oli huolehdittava myös siitä, ettei FC Lahti pääsisi iskemään ottelun toista maalia. Toiselle puoliajalle TPS tulikin selvästi paremmalla otteella ja sai painettua pelin painopisteen vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle.

– Koetin sanoa pojille, ettei homma lopu vielä tämän päivän peliin, että tämä ei ole väkinäinen takaa-ajo. Mielestäni maltoimmekin painaa aika hyvällä tasapainolla pelin Lahden päätyyn. Sitä kautta saimme sitten maalipaikkoja, kommentoi Rajamäki.

Lisää uutisia