AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 10.10.2022

"Tämä oli koko joukkueen mestaruus" - Koskela kiitteli koko HJK:n pelaajarinkiä

"Tämä oli koko joukkueen mestaruus" - Koskela kiitteli koko HJK:n pelaajarinkiä

HJK:n mestaruusjuhlat saivat sinettinsä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK varmisti historiansa 32. Suomen mestaruuden jo ennen viimeistä kierrosta, kun joukkue löi vieraskentällä vahvan kauden pelanneen FC Hakan.

Samalla Klubi jatkoi yli vuosikymmenen mittaista tappiotonta Haka-putkeaan: valkeakoskelaiset ovat voittaneet HJK:n viimeksi tammikuussa 2011 – sekin harjoitusottelussa. Viimeisintä virallista voittoa saa hakea niinkin kaukaa kuin heinäkuulta 2008.

David Browne oli jälleen kerran piikki Hakan lihassa, kun papuauusiguinealainen viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen osuman jo 13. peliminuutilla. Haka on kolmen kauden aikana osoittautunut Brownelle sopivaksi vastustajaksi – vikkelä laitahyökkääjä on nimittäin viimeistellyt uransa kahdeksasta Veikkausliiga-maalista puolet Hakan verkkoon.

Klubin aikainen johtoasema muutti varmasti jossain määrin pelin kuvaa, sillä Haka tarvitsi kipeästi täyttä pistepottia pronssimitalitaistossaan. Valkeakoskelaiset tekivät toisella jaksolla kaikkensa, mutta HJK:n tiivis sekä kurinalainen puolustuslinja oli myrkkyä Hakalle.

– Pelin luonne oli tiedossa. Kun menimme johtoon, Hakan oli pakko hyökätä, sillä heitäkään ei tasapeli kiinnostanut. Meillä oli muutamia aihioita jo ennen Davidin (Browne) hienoa maalia, ja Hakalla oli Jude Arthurin laukaus. Meillä oli tiedossa, että mitä pidemmälle peli etenee, sitä enemmän joudumme puolustamaan.

- Hoidettiin sen mielestäni todella hyvin, eikä Hakalla ollut oikeastaan ollenkaan paikkoja. Jälleen vahva joukkuesuoritus, jolla kaivettiin kolme pistettä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Mestaruus oli Klubille – ja Koskelalle – vaiherikkaan kauden jälkeen kolmas peräjälkeen.

– Tämä oli koko joukkueen mestaruus – käytimme paljon pelaajia kauden aikana. Erikseen voisi nostaa esiin vähemmän pelanneiden pelaajien merkityksen. He ovat olleet huippuammattilaisia ja laadukkaalla päivittäisellä työllään mahdollistaneet laadukkaan sekä loistavan arjen.

Lisää uutisia