AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2022

Ennakko: VPS-HIFK

Ennakko: VPS-HIFK

Kuva: Apollo Photo

Sunnuntaina 2.10 pelataan ensimmäinen VPS:n kahdesta viimeisestä peräkkäisestä kotiottelusta, kun Veikkausliigan viimeistä sijaa pitävä HIFK saapuu Vepsun vieraaksi Lemonsoft Stadionille.

VPS on aloittanut Veikkausliigan Haastajasarjan loistavasti, ja joukkue on onnistunut saamaan kahdesta viimeisestä ottelusta täydet kuusi pistettä. Toissakierroksella VPS haki Tampereelta voiton, kaatamalla Ilveksen numeroin 2–3, kun taas viime kierroksella VPS voitti FC Lahden vieraissa 0–2 tuloksella. Näillä tuloksilla varmistui myös sarjapaikka ensi kaudeksi, joten Hietalahdessa nähdään Veikkausliigajalkapalloa ensi kaudellakin.

Loppukaudella on vielä kuitenkin paljon pelattavaa, sillä Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät pelaamaan UEFA:n Konferenssiliigan karsintapaikasta Veikkausliigan Eurolopputurnauksessa. Tällä hetkellä VPS on sarjataulukossa Haastajasarjan toisella sijalla, joten pääsy tähän Eurolopputurnaukseen on vielä omissa käsissä.

Tekosyiden aika on nyt ohi HIFK:n osalta, loppukauden teema on selkeä. Kolme ottelua jäljellä ja jokainen pitäisi voittaa, mikäli HIFK mielii päästä karsijan paikalle. Samaan aikaan Lahti ei saisi saada pistettäkään lopuista otteluista. Kaikissa muissa tilanteissa HIFK:n putoaminen Ykköseen kaudelle 2023 varmistuu. Omissa käsissä tilanne ei enää ole, mutta oma osuus olisi silti tehtävä.

Viimeisin kohtaaminen näiden kahden välillä oli jopa tasainen ja HIFK roikkui suhteellisen pitkään kiinni jopa voitossa Michael Bakaren alun maalilla. Jesper Engström toi kuitenkin vaasalaiset tasoihin ja ottelu päättyi molempien kannalta turhauttavaan tasapeliin.

– HIFK on tuossa nyt ottanut pataan aika rajusti viime peleissä. Mutta niin kauan kuin pelit ovat olleet tuloksellisesti tasaisia, niin ei HIFK huonosti ole pelannut. Niin kauan, kun peli on tasoissa, niin ei siitä helppoa tule. Totta kai tämä on nyt myös ihan viimeinen HIFK:n sauma, että teoriassa he eivät ole kuitenkaan vielä pudonneet.

- Viimeksi täällä kuitenkin oli suhteellisen hankala peli HIFK:ta vastaan, emmekä voittaneet. Mutta ilman muuta haluamme nyt voittaa ja parantaa kotisaldoa. Tässä on kaksi kotipeliä vielä jäljellä ja haluamme ilman muuta kummatkin voittaa. HIFK:lla on omat juttunsa, mutta tiedämme, että meidän oma hyvä peli pitäisi kyllä riittää, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ennakoi.

Erotuomari Roth Matti
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Pohjoismäki Toni

VPS - HIFK Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 2.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia