AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

"Voitto omalla kotistadionilla mahtavassa tunnelmassa" - SJK-luotsi Joaquin Gómezilla aihetta iloon

"Voitto omalla kotistadionilla mahtavassa tunnelmassa" - SJK-luotsi Joaquin Gómezilla aihetta iloon

Joaquin Gómez ylisti OmaSp Stadionin tunnelmaa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK sotki mestaruustaistelua kunnolla ja kohensi omia osakkeitaan kaatamalla sarjakakkonen KuPS.n kotonaan maalein 3-1.

Helpolla KuPS ei pisteitä SJK:lle antanut, mutta seinäjokelaiset intoutuivat vahvaan esitykseen.

– KuPS on yksi kovimpia joukkueita, joita vastaan voi pelata. Se ja HJK ovat kovimmat, ja KuPS:n pelissä on monia samoja elementtejä kuin meidänkin pelissämme. He haluavat hallita keskikenttää ja dominoida peliä, kun heillä on pallo. Olikin tärkeää, että saimme pallon pois heiltä. Tämä oli meiltä kenties puolustuksellisesti paras pelimme kokonaisuutena.

- Intensiteettimme ja aggressiivisuus aiheutti sen, että he hävisivät meille pelin tavallaan omilla aseillaan. Prässäsimme heitä juuri oikeissa paikoissa, ja jätkät tekivät töitä todella kovaa. Siten teimme pelin taatusti heille epämukavaksi, pohti SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

SJK ei ole hävinnyt kotikentällä pitkään aikaan, ja OmaSp Stadionista on muodostunut kunnon linnake. Päivän peli keräsi myös 3074 katsojaa, mikä on mahtava lukema syksyn arki-iltana. Voiton myötä SJK nousi Veikkausliigassa viidenneksi ja se tavoittelee vähintään kotietua kauden lopussa pelattavaan Eurolopputurnaukseen.

– Olen erittäin tyytyväinen ja iloinen. En pelkästään esityksestä ja tuloksesta, vaan myös siitä, että palasimme takaisin siihen, mitä olemme tehneet erinomaisesti pari viime kuukautta. Voitto omalla kotistadionilla, mahtavassa tunnelmassa. Paljon lapsia ja ihmisiä paikalla keskiviikkoiltana. Olen varma, että ne uudet katsojat, jotka tulivat tänään perheidensä kanssa peliin, tulevat taatusti toistekin otteluun. Täytyy antaa siitä iso krediitti niin seurallemme, sekä jokaiselle, joka tuli tänään otteluun luomaan tunnelmaa, sillä se auttoi. Se auttoi todella paljon, kiitteli Gómez.

– Olemme olleet kotona kyllä todella vahvoja. Tässä on nyt pelattu noin viisi kuukautta ilman kotitappiota, ja olemme hävinneet sinä aikana vain Lillestrømille Euro-ottelussa. Se on todella pitkä putki. Ja siksi me teemme kaikkemme, että saamme kotiedun myös eurolopputurnaukseen. Jos emme saa neljättä sijaa, niin viides sija takaisi kotiedun puolivälierään ja välierään. Sillä on iso merkitys meille.

Lisää uutisia