AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2022

U19-pojat avaa Serbian turnauksen torstaina - "Valmistautumista marraskuun EM-karsintoihin"

U19-pojat avaa Serbian turnauksen torstaina - "Valmistautumista marraskuun EM-karsintoihin"

"Lundis" on tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien maajoukkue matkusti maanantaina muutaman ylimääräisen mutkan kautta Serbian Suboticaan.

Edessä on kovatasoinen U19-turnaus – isäntämaan ja Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat Euroopan kärkimaihin kuuluvat Portugali ja Ranska.

– Ensimmäinen lentomme oli myöhässä, minkä takia emme ehtineet Belgradin jatkolennolle. Pääsimme vasta keskellä yötä perille Suboticaan. Siihen nähden asiat ovat erittäin hyvin, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Kaikki turnaukseen nimetyt 22 pelaajaa ovat terveitä, ja tiistain sekä keskiviikon harjoituksemme ovat onnistuneet. Usein matkapäivän jälkeiset treenit voivat olla vähän "ruosteiset", mutta nyt meno oli yllättävänkin raikasta. Olemme käyneet läpi hyökkäys- ja puolustuspelimme perusteita – pelaajat ovat suoriutuneet todella hyvin, Lundberg kiittelee.

Serbian turnaus pelataan tiiviillä ottelutahdilla. Suomi kohtaa torstaina Serbian, lauantaina Ranskan ja maanantaina Portugalin.

– Otteluiden välillä on vain yksi palautumispäivä – senkin takia tulemme käyttämään koko kokoonpanoamme laajasti. Päätavoitteemme on valmistautua täällä marraskuun EM-karsintoihin. Tämä turnaus tarjoaa pelaajille erinomaisen mahdollisuuden näyttää osaamistaan Euroopan huippumaita vastaan, Lundberg muistuttaa.

Torstain ottelu Serbiaa vastaan alkaa kello 18.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia