AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2022

​"Useammalle pelaajalle on tullut auottua päätä" – Diogo Tomasilla tuttujakin Huuhkajissa

​"Useammalle pelaajalle on tullut auottua päätä" – Diogo Tomasilla tuttujakin Huuhkajissa

Diogo Tomasin pikkupojan unelma on toteutumassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Edessä oleviin Nations Leaguen otteluihin valmistautuvan Huuhkajaryhmän yksi debytanteista on KuPS.n toppari Diogo Tomas.

Tomas on saanut ensituntumaa A-maajoukkueeseen viikon alussa käynnistyneellä leirillä, joka huipentuu Romania- ja Montenegro-otteluihin.

- On tuntunut hyvältä. Oma kunto on hyvä niin fyysisesti kuin henkisestikin ja treeneissä on ollut mukava vetää, Tomas kertoi keskiviikkona.

Huuhkajien nyt mukana olevassa ryhmässä ei ole Tomasille entuudestaan tuttuja pelikavereita – muuten kuin vastustajan puolella.

- Ei ole tosiaan paljon tuttuja, joiden kanssa olisin pelannut ennen. Useampia pelaajia on kuitenkin, joille on tullut auottua päätä kentällä vastustajana, Tomas nauraa.

- Hyvällä huumorilla nuo kaikki on kuitenkin kuitattu.

Maajoukkuekutsua Tomas ei ole omien sanojensa mukaan kauden mittaan isommin miettinyt.

- Ajatukset ja keskittyminen ovat olleet aika lailla vain KuPS:n peleissä.

- Totta kai maajoukkue on ollut tavoite ihan pikkupojasta saakka. Vaikea sanoa koska sitä alkoi tosissaan miettiä, mutta toki kun on kasvanut ja kehittynyt, niin tavoite on tullut vähitellen lähemmäs. Olen miettinyt sen niin, että kutsu tulee - jos on tullakseen - oikeaan aikaan, ei liian aikaisin eikä liian myöhään.

Pikkupojan unelma Suomen paidassa pelaamisesta on nyt joka tapauksessa hyvin lähellä toteutumistaan.

- Hieno asia saada kutsu nyt mukaan, mutta ei se itsessään vielä ole niin iso asia tai tavoite. Nyt pitää päästä myös pelaamaan, mutta hyvä steppi tämä totta kai jo nyt on.

Kovat tavoitteet syksylle

Huuhkajiin Tomas liittyi käytännössä suoraan lauantaisen Suomen Cupin finaalivoiton jälkeen. Juhlat joukkueen kanssa jäivät vähiin, mutta mestaruus oli topparille tärkein.

- Se oli minusta todella hyvä suoritus meiltä. Jaksoimme painaa ja toista jaksoa hallitsimme selvästi ja saimme lopulta myös maalin. Se antoi myös uskoa loppukauteen Veikkausliigassa, Tomas uskoo.

- Osoitimme cupin finaalissa, että meillä on eväät taistella mestaruudesta.

KuPS on sarjataulukon kakkosena takaa-ajajan asemassa HJK:hon nähden, mutta toisaalta kaikki on vielä omissa käsissä.

- Emme ajattele niin HJK:ta, vaan pitää hoitaa omat pelit yksi kerrallaan, eikä katsoa liian pitkälle eteenpäin. Nyt seuraavaksi vastassa on SJK vieraissa ja se on myös iso haaste.

Kausi on vielä kesken, mutta KuPS:n otteet menevät Tomasin mukaan joka tapauksessa reilusti positiivisen puolelle. Samoin toki miehen itsensä kohdalta, mistä Huuhkajakutsu on konkreettinen osoitus.

- Olen tosi tyytyväinen kauteen joukkueen osalta. Olemme tehneet hieno työtä, vaikka aina ei ole ollut helppoa. Meillä oli hieno taival eurocupeissa, cupin voitimme ja olemme vielä taistelemassa myös mestaruudesta, Tomas luettelee.

- Omalta kohdaltani koen, että olen kasvanut henkisesti pelaajana vielä entisestään. On tämä ollut hyvä kausi jo tähän saakka.

Lisää uutisia