AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2022

​Mika Lehkosuo katsoo jo kohti Pikkuhuuhkajia – "Ilman muuta kunnia-asia"

​Mika Lehkosuo katsoo jo kohti Pikkuhuuhkajia – "Ilman muuta kunnia-asia"

Mika Lehkosuo valmistautuu ottamaan ohjat Pikkuhuuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Palloliitto nimitti Mika Lehkosuon U21-maajoukkueen päävalmentajaksi vuoden 2023 alusta lukien ja Lehkosuo odottaa edessä olevaa jo innolla.

Viime vuodet Norjassa valmennustehtävissä ollut Lehkosuo palaa nyt hyvinkin tuttuun ympäristöön.

- Ilman muuta tämä on kunnia-asia, olen saanut Suomen paitaa ja verkkareita aiemminkin pitää päällä ja se on aina ollut lämmin tunne. Nyt avautui tällainen mahdollisuus, Lehkosuo kertoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Uuteen tehtäväänsä Lehkosuo pääsee valmistautumaan ajan kanssa.

- Virallisesti työt alkavat 1.1. ja toki siihen mennessä pitää olla taustat koossa ja siihen liittyen tulen varmasti olemaan moniin yhteydessä jo ennen sitä. Toki minun pitää kunnioittaa nykyistä työtänikin, joka jatkaa Norjassa vuoden loppuun asti.

Toimenkuvakin täsmentyy syksyn mittaan, sillä Lehkosuo siirtyy Palloliiton palkkalistoille kokopäiväisenä ja resursseja riittää Pikkuhuuhkajien päävalmentajan pestin ohella muuhunkin.

- U21-joukkueen valmentamisen lisäksi minulla riittää aikaa tehdä muitakin asioita liitossa. Siitä on keskusteltukin ja aion olla myös osin oma-aloitteinen ja varmaan tässä syksyn mittaan nämä tehtävät täsmentyvät, Lehkosuo kertoo.

Yhteistyö Huuhkajien valmennusjohdon kanssa ainakin sujuu jo vanhalta pohjalta.

- Yhteistä historiaa meillä on jo peliuralta ja Mixun apuvalmentajina toimimme maajoukkueessa yhdessä. Tiedän hänet päteväksi ja osaavaksi valmentajaksi, jolla on myös kokemusta. Olen varma, että hän tulee pärjäämään tehtävässä hyvin, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi.

Lisää uutisia