AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2022

Mika Lehkosuo on Pikkuhuuhkajien uusi päävalmentaja

Mika Lehkosuo on Pikkuhuuhkajien uusi päävalmentaja

Mika Lehkosuo nimettiin Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Mika Lehkosuo on nimetty alle 21-vuotiaiden maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Lehkosuo, 52, korvaa tehtävässä Juha Malisen, jonka sopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Lehkosuo työskenteli edellisvuodet norjalaisseura Kongsvinger IL:n organisaatiossa. Tuore sopimus tulee voimaan 1. tammikuuta 2023 ja on kestoltaan 2+2-vuotinen.

– Olen tosi innoissani tästä haasteesta. On hienoa päästä jälleen edustamaan Suomea – olen saanut kokea sen kunnian aiemmin pelaajana sekä Mixu Paatelaisen valmennustiimissä (2013–2015). Nyt pääsen kantamaan Suomen värejä uudessa roolissa päävalmentajana, 17 kertaa A-maajoukkueessa esiintynyt Lehkosuo sanoo Palloliiton tiedotteessa.

– Tällaisia mahdollisuuksia ei tule tarjolle usein. Juha Malinen teki Pikkuhuuhkajissa hyvää työtä useiden vuosien ajan, ja olen iloinen, että minut valittiin hänen seuraajakseen. En ole toiminut maajoukkueen päävalmentajana – se on hyvin erilaista kuin seurajoukkueessa. Joukkueen kanssa ehtii viettämään vain muutaman päivän, kunnes mitataan tulosta. Tapahtumien välille tulee pitkiä taukoja, kunnes sykli on jälleen aggressiivinen.

Lehkosuon tämänhetkinen sopimus norjalaisessa Kongsvinger IL:ssä on voimassa vuoden loppuun asti. Hän korostaa keskittyvänsä nykyiseen työhönsä täysillä, mutta toteaa, että tulevaan vuoteen valmistautumisen on alettava jo syksyllä.

– Pikkuhuuhkajien pelaajat ovat uransa kannalta todella tärkeässä iässä. He ovat taatusti nälkäisiä, motivoituneita ja ammattimaisia. Olen seurannut vapaa-ajallani nuorten maajoukkueita, ja jotkut 2002 syntyneet ovat minulle tuttuja kentänkin puolelta. En kuitenkaan tunne pelaajia tarpeeksi hyvin, ja tutustuminen heihin alkaa nyt, Lehkosuo toteaa.

– On mielenkiintoista päästä työskentelemään paitsi pelaajien myös valmentajien kanssa. Tulevan valmennustiimini lisäksi tulen tekemään paljon yhteistyötä muiden maajoukkuevalmentajien sekä seurajoukkueiden valmentajien kanssa. Voi sanoa, että toimin maan parhaiden valmentajien kanssa – se on etuoikeutettua.

Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen on tyytyväinen sopimuksesta sekä Palloliiton että koko suomalaisen jalkapallon puolesta.

– Mikalla on organisaatioomme sopivat uteliaisuus ja halu jatkuvaan kehittymiseen. Mikan työmoraali on todella kova, ja hänellä on kyky saavuttaa erinomaisia tuloksia.

Lähde: Palloliiton tiedote
Lisää uutisia