AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2022

Vielä kaksi nuorta lupausta SJK:n organisaatioon

Vielä kaksi nuorta lupausta SJK:n organisaatioon

Kuva: Juha Tamminen

SJK Akatemia vahvistuu vielä kahdella nuorella lupauksella, kun Italian Bolognasta Suomeen palaava puolustaja Joona Lahdenmäki ja norjalaishyökkääjä Emie Olsen allekirjoittivat sopimukset.

Kaksikko aloittaa SJK-uransa SJK Akatemiassa Ykkösessä ja antaa siellä näyttöjä tulevaisuutta varten SJK:n edustusjoukkueessa.

20-vuotta juuri täyttänyt Lahdenmäki on Rovaniemen Palloseuran kasvatti ja siirtyi viime vuoden tammikuussa Italian Bolognaan. Pelipaikaltaan Lahdenmäki on keskuspuolustaja.

– Joona liittyi mukaamme jo jokin aika sitten, ja hän on ollut mukana myös harjoituksissamme. Hänestä huomasi heti alusta lähtien miten rauhallinen ja varma hän on pallollisena tai puolustaessa. Uskon, että hän auttaa meitä eteenpäin ja Joonalla itsellään on tulevaisuus tässä seurassa.

- Hän osaa pelata ja puolustaa, ja hän on juuri sen tyylinen pelaaja, joka sopii SJK:n pelityyliin. Siksi Joona on mielestäni hyvä kiinnitys, ja tämä on hyvä paikka hänelle viedä uraansa eteenpäin, pohtii SJK Akatemian johtaja ja valmentaja Brian Page.

Norjalainen 18-vuotias hyökkääjä Emie Alexandre Olsen tulee SJK Akatemiaan testijakson jälkeen, minkä aikana hän vakuutti SJK Akatemian valmennusjohdon.

– Emie on 2003-syntynyt hyökkääjä, joka on varsin kookas ja voimakas ikäisekseen. Hänellä on uskomaton vasen jalka, ja viimeistely todella hyvällä tasolla. Meidän pitää saada hänet nopeasti mukaan meidän intensiteettiimme, sopeutumaan pelitapaan ja tietenkin myös pelikuntoon, mutta kun hän tuli antamaan meille näyttöjä, hän teki heti vaikutuksen viimeistelytaidoillaan. Emie on myös loistotyyppi, joka tuli heti hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hän on vielä kuitenkin nuori pelaaja, jolla on hyvin aikaa kehittää osaamistaan entisestään, yhdessä meidän muiden nuorten ja lahjakkaiden hyökkäyspään pelaajien kanssa. Samalla hän kuitenkin lisää siihen heti kilpailua, arvioi Brian Page Olsenia.

– Nyt hänen pitää kuitenkin ensin päästä hyvään kuntoon ja murtautua joukkueeseen loppukauden aikana. Jos hän sen tekee, on hän meille ensi kaudelle erittäin kova vahvistus ja kenties jopa jo edustusjoukkueelle. Olen erittäin innoissani hänen kiinnityksestänsä. Hän on iso ja voimakas hyökkääjä, jolla on kaikki mahdollisuudet lyödä itsensä läpi täällä, Page jatkaa.

Kaksikko täydentää SJK Akatemian ryhmän, johon on siirtoikkunan aikana liittynyt nyt viisi uutta pelaajaa. Hyökkääjät Weslen Junior, Aleksi Heino ja Emie Olsen, sekä puolustajat Babacar Fati sekä Joona Lahdenmäki. Samalla SJK Akatemian puolustaja Lukas Eloranta siirtyy lainasopimuksella Ruotsin Hammarbyn akatemiaan, antamaan heille näyttöjä syyskuun loppuun asti. SJK Akatemian sopimuspelaajista Kaapo Kotila ja Aapo Heikkilä jatkavat lainalla Porin MuSa:n riveissä ja Elias Machaal on lainalla JBK:ssa Pietarsaaressa.

SJK Akatemian pelaajista on pysyvästi nostettu edustusjoukkueeseen kauden Ykkösessä aloittaneet Nooa Laine, Kingsley Ofori ja Samson Ebuka. Heidän lisäkseen ainakin Tuomas Pöyhönen, Valentin Gasc, Vertti Hänninen, Otto Kemppainen, Jonathan Muzinga ja Tuomas Koivisto ovat olleet viime aikoina mukana edustuksen ringissä, mutta jatkavat edelleen myös Ykkösessä.

Lisää uutisia