AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2022

Ilves kärsii poissaoloista – ”Pelipaikat voivat mennä vähän uusiksi”

Ilves kärsii poissaoloista – ”Pelipaikat voivat mennä vähän uusiksi”

Toni Kalliolla riittää mietittävää kokoonpanon suhteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves lähtee lauantaina FC Honkaa vastaan hieman siipirikkoisena, sillä pelaajia puuttuu kokoonpanosta sekä loukkaantumisten että pelikieltojen vuoksi. Päävalmentaja Toni Kallio näkee poissaolot myös mahdollisuutena.

Loukkaantumiset ja pelikiellot pitävät kaikkiaan viisi Ilveksen avauskokoonpanopaikkaan tottunutta peluria poissa Ratinan viheriöltä. Ilvekseltä puuttuvat loukkaantumisten takia Yusif Moussa, Kalle Katz ja Aapo Mäenpää. Tuco ja Tabi Manga ovat pelikiellossa.

– Valmistautumisessa on täytynyt ottaa poissaolot huomioon. Pelipaikat voivat mennä vähän uusiksi. Nämä ovat hyviä mahdollisuuksia ja näytönpaikkoja myös uusille kasvoille, Kallio muistuttaa.

Ilves saa lauantaina kotikentälleen kovavireisen FC Hongan. Joukkueiden kohdatessa toukokuussa Tapiolassa tuloksena oli maaliton tasapeli.

– Viimeksi Honkaa vastaan saimme tylsytettyä heidän hyökkäyspelinsä hieman heikolla nurmella Espoossa. Ylipäätään jaksaminen ja kärsivällisyys ovat avainasemassa. Meidän pitää puolustaa kurinalaisesti, ja kun joka jätkä hoitaa oman tehtävänsä huolella, niin taistelemme voitosta, Kallio päättää.

Ilves-FC Honka Ratinan stadionilla lauantaina 13.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia