AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2022

HJK hankki poikien maajoukkuetopparin Ykkösen EIF:sta

HJK hankki poikien maajoukkuetopparin Ykkösen EIF:sta

Kuva: Juha Tamminen

19-vuotias poikien maajoukkuetoppari Oliver Pettersson siirtyy Ykkösen EIF:stä HJK:n organisaatioon.

HJK maksaa siirrosta tammisaarelaisille siirtokorvauksen. Petterssonin ja HJK:n sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun, sisältäen seuran option vuodesta 2024, ja keskuspuolustaja harjoittelee jo tänään ensimmäistä kertaa HJK Klubi 04:n mukana.

– Oliver on nuori ja potentiaalinen keskuspuolustaja, jota HJK on seurannut jo pidempään. Halusimme vahvistaa Klubi 04:n puolustusta loppukaudelle ja tarjota Oliverille myös mahdollisuuden aistia edustusjoukkueen vauhtia. Kiitokset EIF:lle Oliverin kanssa tehdystä hyvästä työstä – uskomme, että nuorukainen ottaa HJK:n organisaatiossa seuraavat kehitysaskeleet, toteaa HJK:n Head of scouting Henri Määttä.

EIF:n runkopelaajiin Ykkösessä lukeutunut keskuspuolustaja kuvailee itseään kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi.

– Tykkään pelata kovaa, ja olen hyvä puolustamaan eteenpäin. Samalla olen aika pallovarma, osaan avata peliä.

Espoolainen Pettersson pelasi EIF:ssä runsaat puolitoista vuotta. Juniorivuotensa hän vietti EPS:ssä ja Hongassa. Ennen tammisaareen siirtymistään hän ehti pelata 17-vuotiaana EPS:ssä yhden kauden ajan Kakkosta.

– Tuntuu, että olen sekä EPS:n että Hongan kasvatti. Molemmat ovat tehneet osansa, Pettersson naurahtaa.

– Viihdyin erittäin hyvin myös Tammisaaressa. Kiitokset EIF:lle kaikesta ja myös mahdollisuudesta siirtyä Klubiin. Toivon, että seura saavuttaa tavoitteensa loppukaudella.

Pettersson esiintyi vahvasti Suomessa keväällä pelatussa U19 EM-jatkokarsintaturnauksessa. Suomen lohkossa pelasivat suurmaat Belgia, Italia ja Saksa, ja Pettersson palkittiin Suomen parhaana, kun Minihuuhkajat kaatoi Saksan Bolt Arenalla 1–0 Casper Terhon tehtyä voittomaalin.

Lisää uutisia