AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 1.8.2022

​"On tosi siistiä pelata" – Agon Sadiku viihtyy Hongassa

​"On tosi siistiä pelata" – Agon Sadiku viihtyy Hongassa

Agon Sadiku pelaa vahvaa debyyttikautta Hongassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka on tiukasti mukana Veikkausliigan kärkikamppailussa ja joukkueen ykköstykki tällä kaudella on ollut Agon Sadiku.

Vasta 19-vuotias kärkimies siirtyi tälle kaudelle Honkaan HJK Klubi 04:stä. Hämeenlinnalaisen HJS:n kasvatti on paukuttanut jo kahdeksan maalia tällä kaudella ja viihtyy mainiosti espoolaisjoukkueessa.

– On tosi siistiä pelata. Varsinkin kaikki kotipelit, kun meillä on omat fanit siellä. Lauantainakin kun tulin vaihtoon, siellä ne huusivat nimeäni, Sadiku toteaa Hämeen Sanomille.

– Tosi kiva mennä aina treeneihin, kun kaikki ovat niin positiivisia ja kun kaikilla menee hyvin. Meillä on tosi erityinen joukkue tällä hetkellä.

Kahdeksan Veikkausliigamaalia tuovat huomiota. Sen on Sadiku saanut huomata niin kentän ulkopuolella kuin sen sisäpuolellakin.

– Nyt ei lauantainakaan [VPS:aa vastaan] annettu yhtään tilaa, revittiin koko ajan ja vähän potkittiin. He yrittivät myös päästä pääni sisään ja koko ajan kuuli, kun vastustajat sanoivat, että varokaa Sadikua, se on vaarallinen, hän kertoo.

– Se on hyvä meidän joukkueelle. Jos minulle annetaan niin paljon huomiota, niin he unohtavat, että meillä on ihan sairaat pelaajat laidoilla, keskellä ja puolustuksessakin.

Kosovolaistaustainen Sadiku on noussut poikamaajoukkueitten kautta tänä vuonna jo Suomen U21-maajoukkueeseen ja edustustehtävien suhteen tavoitteet ovat selvät.

– Kosovon U21-koutsi oli soittanut minulle ja halunnut minua tosi paljon sinne. Ja sitten oli jotain huhuja A-maajoukkueestakin.

– En kuitenkaan halua mennä sinne. Koen kuuluvani Suomen maajoukkueeseen. Olen kuitenkin täällä kasvanut, tehnyt täällä duunini, nukkunut ja syönyt Suomessa. Haluaisin edustaa tätä maata, Sadiku sanoo.

Taustaansa Sadiku ei kuitenkaan unohda tai siitä luovu.

– Se on totta kai minulle tosi iso juttu, että olen kosovolainen. Esimerkiksi kaikki minun kulttuuriset asiani menevät enemmän Kosovoon.

Lähde: Hämeen Sanomat
Lisää uutisia