AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2022

Honka-kapteeni Tammilehto kiittelee: "Jokainen näyttää esimerkillään miksi tulokset ovat näin hyviä"

Honka-kapteeni Tammilehto kiittelee: "Jokainen näyttää esimerkillään miksi tulokset ovat näin hyviä"

Hongassa johdetaan esimerkillä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka pyrkii lauantaina luomaan lisää painetta kärkikaksikolle KuPS ja HJK isännöidessään VPS:aa Tapiolan urheilupuistossa.

Hongan kautta tähän mennessä voidaan pitää tuloksellisesti onnistuneena. Vastuukin on jakautunut kiitettävästi eri pelaajien kesken, vaikka toki luonnollisesti jotkut pelaajat ovatkin suurempia minuutteja pelanneet.

– Meillä on koko ryhmässä hyvä ja terve kilpailuhenki. Kun esimerkiksi Florian Krebs pelaa avauksessa niin yritän tukea hänen mahdollisuuksiaan pelata paremmin ja sama toisinpäin. On todella hyvä, että tässä porukassa puhalletaan aina yhteen hiileen, vaikka joskus ollaan itse penkilläkin.

- Toivon että pystyn auttamaan nuorempia pelaajia ottamaan minuutteja ja vastuuta kentällä, Hongan kokenut keskikenttämies Duarte Tammilehto toteaa.

Tammilehto toimii joukkueen kapteenina ja kantaa suurta vastuuta myös pelillisten asioiden lisäksi. Johtajuutta joukkueesta löytyy toki muualtakin.

– Etunenässä puhemuotoista johtajuutta tulee varmaan minulta ja Henri Aallolta. Toki johtajuutta on erilaista. Maksim [Rudakov] esimerkiksi pitää hyvin ääntä. Jerry Voutilainen ja Aldayr Hernández eivät välttämättä puhu paljoa, mutta johtavat omalla tekemisellään. Kevin Jansen on myös sellainen positiivinen tyyppi joukkueen sisällä ja näyttää myös esimerkillään miten tehdään hommia.

- Meillä on hyvin työteliäs joukkue. Vaikka ehkä puhejohtajuutta ei ole aina niin paljoa, niin jokainen kyllä esimerkillään näyttää sen, miksi meillä tulokset on näin hyviä ja pelaamme tällä hetkellä näin hyvällä tasolla, Tammilehto päättää.

FC Honka-VPS Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 30.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia