AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2022

"Jotain sinne päin, mitä haluamme" - piste maistui, mutta FC Lahti jäi kaipaamaan voittoa

"Jotain sinne päin, mitä haluamme" - piste maistui, mutta FC Lahti jäi kaipaamaan voittoa

Teemu Penninkangas iski arvokkaan osuman Kuhnureille. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti palasi pistekantaan noustuaan perjantaina kotonaan 1-1-tasapeliin Ilvestä vastaan.

Ottelun jälkeen tasoitusmaalin FC Lahdelle iskenyt Teemu Penninkangas oli osittain tyytyväinen pisteeseen. Häntä kuitenkin harmitti, että lopun hyvä paine ei näkynyt tulostaululla. Penninkankaan mukaan joukkueen toinen jakso oli vahva.

– Meillä oli toisella jaksolla hyvä vaihe menossa ja saimme tehtyä tasoitusmaalin. Halusimme kuitenkin tehdä vielä toisen. Meillä on ollut viime aikoina vaikeaa, joten pistekin on henkisesti iso juttu. Tämä oli meiltä paras peli pitkään aikaan. Koko toinen jakso oli vahvaa pelaamista. Pelaaminen parani jo ensimmäisen jakson loppua kohden.

- Ongelmana meillä on yhä se, että päästämme aina sen ensimmäisen maalin, Penninkangas summasi.

FC Lahden päävalmentajaa Mikko Mannilaa piste ei tyydyttänyt. Hänen mukaansa joukkue tarvitsee voittoja. Mannila oli kuitenkin osittain tyytyväinen joukkueen työmäärään, mutta totesi heti perään, että työmäärän kentällä pitää vielä kasvaa, jotta joukkue kykenee taistelemaan voitoista.

– Me tarvitsemme voittoja, joten tasapeli ei tyydytä. Tänään jätimme suuren työmäärän kentälle ja se on jo jotain sinne päin, mitä haluamme. Päästimme taas maalin ja teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Saimme kuitenkin jo ensimmäisen jakson aikana pelin kontrolliimme ja pääsimme taistelemaan voitosta. Toisella jaksolla pelaajien etäisyydet paranivat ja pystyimme sitä kautta liikuttamaan palloa ja juoksuttamaan Ilvestä.

- Sitä kautta kentälle muodostui myös tilaa ja pääsimme rangaistusalueelle. Taisimme saada muutaman paikankin. Jatkossa työmäärän tulee kuitenkin kasvaa, Mannila alleviivasi.

Lisää uutisia