AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2022

SJK lähtee tekemään lisää eurocup-historiaa - "Suurella innolla odotamme näitä otteluita"

SJK lähtee tekemään lisää eurocup-historiaa - "Suurella innolla odotamme näitä otteluita"

SJK on valmis kovaan haasteeseen torstaina. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK teki jo historiaa eurokentillä, kun se tiputti jatkosta ensimmäisen kierroksen ykkösrankattuna olleen FC Floran. SJK:lle voitto ja jatkopaikka on sen historian ensimmäinen.

FC Flora ei myöskään kovin usein tipu eurokentiltä ensimmäisellä kierroksella, ja viime kaudella se pelasi Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Nyt SJK tekee taas historiaa, kun se kohtaa torstaina norjalaisen Lillestrøm SK:n OmaSp Stadionilla. Kyseessä kun on ensimmäinen kerta, kun SJK pelaa toista kierrosta, ja ensimmäinen, kun kohdataan virallisessa ottelussa norjalaisseura. Tätä ennen SJK on kohdannut harjoitusotteluissa vuosien varrella norjalaisseurat Molde, Aalesund, Levanger ja Mjøndalen.

Kotijoukkue SJK on hyvässä vireessä, sillä se ei ole hävinnyt seitsemään peliin kuin FC Floralle pelatun vierasottelun 0-1 ja rangaistuspotkuilla Suomen Cupissa FC Interille. Viimeisissä kolmessa pelissä SJK on tehnyt peräti 10 maalia. Joukkue on siten hyvässä itseluottamuksessa, ja valmiina Lillestrømin kohtaamiseen.

– Suurella innolla odotamme näitä otteluita. Tämä on jälleen meille mahdollisuus edetä kilpailussa ja tehdä historiaa monilla eri tavoin. Tämä on jälleen myös hyvin erilainen ottelu, kuin mitä pelaamme normaalisti sarjassa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez heti alkuun.

– Odotan tästä hieman kovempaa peliä, kuin Flora-pelistä, josta etenimme jatkoon. Lillestrøm SK on taktisesti hieman vaikeampi vastustaja, sillä he ovat itseasiassa monessa asiassa hyvin samanlainen joukkue kuin me olemme. Kun kävimme heidän pelejään läpi, huomasimme, että jotkin heidän valinnoistaan ovat siis samanlaisia kuin meillä. He ovat kuitenkin jonkin verran suoraviivaisempia lähestymistavassaan, jos verrataan meihin. Heillä on myös paljon voimaa joukkueessa sekä vahvuuksia, joiden kanssa meidän tulee olla tarkkana. Lisäksi he ovat erittäin kurinalaisia sekä organisoituja.

Gómezin mukaan SJK:n peli on mennyt kauden edetessä eteenpäin ja tämä antaa uskoa myös torstaille.

– Uskon, että me yleensä pyrimme hieman enemmän dominoimaan otteluita kuin Lillestrøm, mutta pienissä asioissa on samankaltaisuutta. Siksi sanon, että uskon tästä tulevan hieman kovempi ja taktisesti haastavampi peli meille. Meidän tulee ottaa askel eteenpäin omassa tekemisessä ja olla taktisesti paremmin hereillä, jotta pystymme kaatamaan heidät, pohtii Gómez tulevaa ottelua.

– Viime kuukautena olemme kiinnittäneet omassa pelissämme paljon huomiota hyökkäykseen ja maalipaikkojen luomiseen. Emme olleet siihen aiemmin tyytyväisiä ja halusimme luoda niitä enemmän. Nyt luomme selvästi enemmän paikkoja, annamme paljon enemmän keskityksiä ja teemme enemmän juoksuja linjaan. Nyt tuntuukin, että vastustajat eivät pysty pysäyttämään meitä näissä. Haluamme jatkaa siitä mihin viime pelissä jäimme. Eli haluamme pystyä aloittamaan ottelun heti hyvin, käyttää kotietumme, ja ottaa voitto ensimmäisestä osaottelusta torstaina.

SJK hankki siirtoikkunan auetessa kaksi puolustuspään pelaajaa, kun jo aiemmin mukaan liittynyt ranskalaistoppari Bradley Diallo ja laitapuolustaja Felipe Aspegren tulivat mukaan. Kaksikko on jo harjoitellut SJK:n kanssa, mutta Diallo tuli keskelle SJK:n otteluruuhkaa europeleineen, ja on joutunut toistaiseksi toimimaan otteluun valmistavien harjoituksien vastapuolena. Aspegren ehtii harjoitella kahdesti ennen torstain ottelua. Siten on vielä epävarmaa, nähdäänkö kumpaakaan mukana. Molemmat kuitenkin ovat hyvin lähellä pelikuntoa ja mukana ryhmässä, josta pelaajat peliin valitaan.

SJK:n riveistä on pikkuloukkaantumisen vuoksi ollut sivussa Josepablo Monreal, eikä hänen mukana olo torstaina ole vielä varmaa. Muita loukkaantuneita ei kuitenkaan ole, ja europelien ryhmään on nostettu mukaan pelaajia myös SJK Akatemian ryhmästä. Myös aiemmin FC Flora-pelin ja llves-pelin missannut Matias Vainionpää on taas mukana ryhmässä.

To 21.7. klo 19.00 SJK - Lillestrøm SK (NOR), OmaSp Stadion – pääsyliput

Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia