AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2022

​IFK Mariehamn tasapainoilee ahvenanmaalaisuuden ja talouden ehdoilla

​IFK Mariehamn tasapainoilee ahvenanmaalaisuuden ja talouden ehdoilla

Peter Mattsson joutuu vaihtamaan hattua tiuhaan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin oma kasvatti Oscar Wiklöf siirtyy saksalaisen SC Freiburgin organisaatioon ja siirto kuvaa hyvin Grönvittin realiteetteja.

Wiklöf on ollut vasta murtautumassa IFK Mariehamnin Veikkausliigajoukkueeseen ja omasta kasvatista ei siirron myötä ole edustusjoukkueelle kaivattua iloa. Grönvittin seurajohtaja Peter Mattssonin mukaan vastaavat siirrot ovat kuitenkin realismia.

- On erittäin hauskaa, että seura Saksan pääsarjasta on kiinnostunut suomalaispelaajasta ja kun kyse on vielä IFK Mariehamnin pelaajasta, se on vielä hauskempaa. Oikeastaan tämä on pelkästään positiivista, Mattsson sanoo Ålandstidningenille.

Asialla on kuitenkin toinenkin puolensa.

- Jos laitan yhden hatun päähäni, niin haluamme koko ajan, että meillä on ykkösjoukkueessa ahvenanmaalaisia pelaajia. Tiedämme kuitenkin ettei se ole helppoa. Pohjimmiltaan haluaisin mieluummin pitää pelaajat täällä ja että meillä olisi vain enemmän ja enemmän ahvenanmaalaisia täällä Wiklöf Holding Arenalla. Se olisi tavallaan paljon mukavampaa, Mattsson sanoo ja jatkaa samaan hengenvetoon.

- Pitää kuitenkin muistaa – ja nyt vaihdan toisen hatun – että monen pelaajan unelma on ammattilaisuus. Meille seurana tämä on haaste, koska emme voi kilpailla samanlaisilla palkoilla kuin muut seurat.

Ja Mattssonilla on itse asiassa vielä kolmaskin hattu, joka pitää välillä vaihtaa päähän. Wiklöfin siirrosta IFK Mariehamn kuittasi kuitenkin kelpo korvauksen.

- Me pysymme hengissä sillä, että pystymme myymään pelaajia silloin tällöin. Jotta saisimme tuloksen muutamaksi vuodeksi kunnolla plussalle, meidän pitää saada tällaisia lisätuloja.

Kaiken kukkuraksi pelkkää ahvenanmaalaisuutta ja taloutta ei voi tuijottaa, vaan IFK Mariehamnilla on luonnollisesti myös kovat urheilulliset tavoitteet.

- Kaikki ovat sitä mieltä, että me haluamme joukkueeseen paljon ahvenanmaalaisia pelaajia. Pitää kuitenkin muistaa, että meillä täytyy olla tarpeeksi hyviä pelaajia, jotta säilymme liigassa. Niin kauan kuin ahvenanmaalaiset pelaajat ovat tarpeeksi hyviä, valintamme osuu heihin, mutta tällaisia pelaajia ei montaa joka vuosi tule, Mattsson muistuttaa.

Lisää uutisia