AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2022

"Vähän jäi kyllä pettynyt fiilis" - Ilves-luotsi Toni Kallio kuitenkin pisteeseenkin tyytyväinen

"Vähän jäi kyllä pettynyt fiilis" - Ilves-luotsi Toni Kallio kuitenkin pisteeseenkin tyytyväinen

"Köpi" oli hiukan kaksijakoisissa tunnelmissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja FC Inter kohtasivat toukokuun viimeisellä kierroksella Turussa.

Toisella jaksolla nähtiin tapahtumarikas puolituntinen, jonka aikana nähtiin neljä maalia ja useita läheltä piti -tilanteita. Ilveksellä oli voiton avaimetkin käsissään, mutta taululle jäi lopulta 2–2-lukemat.

Päävalmentaja Toni Kallion päällimmäisenä tuntemuksena on pettymys voiton lipumisesta sorvien lävitse. Toisaalta ennen ottelua Veikkauksen kertoimet olivat selvästi kotijoukkueen voiton puolella.

– Ei voi mitään, vähän jäi kyllä pettynyt fiilis. Kun menetät kaksi kertaa johtoaseman, niin kyllähän siinä usein jää jossiteltavaa. Toki jos otetaan kaikki kenttätapahtumat huomioon, niin varmaan tämä oli ihan hyvä tulos meille kuitenkin vieraista, Kallio pohtii.

– Meillä oli pari hyvää saumaa mennä 3–1-johtoon, mutta en tiedä, olisiko sekään auttanut kolmeen pisteeseen asti. Jostain syystä jähmetyimme siinä niiden hukattujen paikkojen jälkeen, jotenkin passivoiduttiin. Vaihdoistakaan emme saaneet sitä kaivattua energiaa, joka olisi sytyttänyt joukkueen.

Ottelun ensimmäinen ja toinen jakso olivat lähes kuin päivä ja yö.

– Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin todella tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta. Siinä ei juuri riskejä otettu. Tauolla painotettiin sitä, että uskalletaan olla vähän aktiivisempia. Ei tarvitse syöttää 30 kertaa omille, ennen kuin yritetään murtautua eteenpäin.

– Aina kun peli aukeaa, niin pallo tietysti liikkuu päädystä toiseen. Peli tavallaan eteni ihan loogisesti. Paljon laukauksia varmasti tuli tilastoihin. Molemmilla oli tilaisuutensa ottaa voitto.

Seuraavaksi on luvassa ansaittu lepo ja maajoukkuetauko.

– Nyt palautellaan ja huilataan hetki. Meillä on paljon pelaajia nuorten maajoukkueissa, joten treenivahvuus on pieni. Kesäkuun alussa sitten kasataan rivit ja pohditaan, että missä on onnistuttu ja miten lähdetään kehittämään peliä eteenpäin, Kallio päättää.

Lisää uutisia