vko.21 // 24.5.2022

HJK varmasti jatkoon cupissa - HJK Klubi 04 haastoi kuitenkin hyvin

Roope Riski palasi HJK:n riviin maalin merkeissä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK jatkaa kesäkuun puolivälissä pelattavalle Suomen Cupin 6. kierrokselle eli neljännesvälieriin kukistettuaan HJK Klubi 04:n 4–0 (2–0).

Pelin alku aurinkoisella Bolt Arenalla lupaili Klubi 04:n puolustukselle pitkää iltaa. HJK vyörytti ensimmäiset minuutit hyökkäyksiä kohti Matias Niemelän maalia, mutta nuori puolustuslinja Oscar Häggström – Michael Boamah – Taavi Arminen – Viggo Blummé näytti siltä kuin Veikkausliigamiehistön puolustaminen olisi jokapäiväistä puuhaa. Blummé blokkasi Boujellabin vedon heti toisella minuutilla, ja Boamahin liukublokki niin ikään Boujellabin vetoon vartin kohdalla oli yksi pelin komeimmista suorituksista. Niemelä puolestaan esti komealla torjunnallaan Boujellabin avopaikan 35. minuutilla.

Tasoero tuli kuitenkin nopeasti selväksi, ja maalipaikoilta 04 jäi avausjaksolla kauas. Paras yritys oli helmikuussa 16 vuotta täyttäneen David Ezehin pystysyöttö Anton Aaltoselle, mutta edustuksen maalilla pelannut Jakob Tånnander kerkesi palloon hieman ennen Aaltosta.

HJK marssitti kentälle Terhoa lukuun ottamatta eri avauskokoonpanon kuin kaksi päivää aiemmin Hakaa vastaan. Pelikuntoon toipuneet topparit Valtteri Moren ja Matti Peltola saivat kaivattuja peliminuutteja, ja harvemmin avauksessa nähdyistä Anthony Olusanya kellotti täyden ysikymppisen. Seitsemän viikkoa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Roope Riski pelasi suunnitellusti avausjakson – ja nähtiinpä lopussa Peltolan tilalla topparina Perparim Hetemaj.

Avausjakson molemmat maalit syntyivät 04:n pienistä nukahduksista. Ensimmäinen lähti Valtteri Morenin rajaheitosta Atomille, joka löysi keskeltä Johannes Yli-Kokon. "YK" sai edetä rauhassa muutaman askeleen ja sijoitti pallon paristakymmenestä metristä nätisti vasempaan alanurkkaan 28. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Atomin mainio vasemman jalan keskitys löysi maalin edustalla vapaaksi livahtaneen Riskin, joka puski läheltä 0–2.

Riskin tilalle tauolla tullut Santeri Hostikka alusti kaksi jälkimmäistä maalia. Yli-Kokko ohjasi jalallaan Hostikan matalan keskityksen Niemelän käden alta 47. minuutilla, ja illan komein osuma nähtiin 10 minuuttia myöhemmin: Hostikka passasi Casper Terholle, joka antoi vasurinsa laulattaa pallon vasempaan yläkulmaan.

67. minuutin vetoonsa Terho tuntui lataavan vieläkin enemmän voimaa, mutta tällä kertaa Niemelä venyi komeaan torjuntaan. Paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta Niemelä selvitti useita vaarallisia tilanteita. Lähimmäs pääsi Fabian Serrarens, jonka pommin johdosta ylärima tiettävästi väpäjää edelleen.

HJK Klubi 04 hivuttautui toisella jaksolla kahteen kelpo maalipaikkaan: 51. minuutilla Ezeh nousi laidalta keskelle, mutta veto painui hieman oikealta ohi. Tunnin kohdalla toppari Boamah nousi 04:n toisen kulman jälkitilanteessa korkeimmalle, ja painava pusku pakotti Tånnanderin venyttämään kunnolla alakulmaan.

Lähde: HJK:n verkkosivut