AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2022

"Meillä on hyvä vire päällä" - VPS:n Aleksi Pahkasalo odottaa innolla HJK:n kohtaamista

"Meillä on hyvä vire päällä" - VPS:n Aleksi Pahkasalo odottaa innolla HJK:n kohtaamista

Aleksi Pahkasalo on ollut vahvassa vireessä alkukaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvasti kauden aloittanut nousijaseura VPS saa pääsiäismaanantaina kovan haasteen, kun Elisa Stadionille saapuu vierailulle hallitseva mestari HJK.

Yksi alkukaudella kovia näyttöjä antaneista pelaajista on ollut Aleksi Pahkasalo. Hän onnistui maalinteossa heti Veikkausliigadebyytissään, ja tällä viikolla pelatussa Suomen Cup -ottelussa hän viimeisteli hattutempun alle kymmeneen minuuttiin.

– Aika hyvin lähtenyt itsellä kausi käyntiin. Onnistuin Liigacupissa, Veikkausliigassa ja tietenkin nyt Suomen Cupissa. Nyt on hyvä vire päällä ja itseluottamus on korkealla. Olisi ollut kiva tehdä Lahteakin vastaan maali, mutta se blokattiin kädellä. En saanut edes maalisyöttöä siitä, niin ehkä maanantaina haetaan sitten sitä ensimmäistä Veikkausliigan maalisyöttöä, että sekin olisi ihan kiva korkata tässä.

- Hyvä itseluottamus on kaikista tärkeintä, kun pelaa näitä matseja. Se on nyt kohdillaan, ja huomenna pääsee toivottavasti nauttimaan, kertoo Pahkasalo alkukaudestaan.

Myös joukkuehenki näyttää olevan kohdillaan, ja positiivista on myös se, että pelipaikoista käydään kovaa taistelua.

– Sanoisin että joukkueen henkinen tilanne on hyvä. Ei olla hävitty vielä tärkeitä pelejä. Ollaan saatu tasapeli ja voitto, sekä ollaan Suomen Cupissa jatkossa. Joukkueen sisällä on tietenkin kova kilpailutilanne. Pelipaikoista taistellaan, mutta sanoisin että se on tällä hetkellä vielä positiivista kilpailua.

- Kukaan ei ole tehnyt mitään omia kuppikuntia ja alkanut puhumaan selkien takana, vaan kaikki on positiivista. Työnnetään toisiamme eteenpäin, ja keskinäiset ottelut treeneissä otetaan aika vakavasti, mutta sitten kun treenit loppuvat, niin kaikki hengailee ja naureskelee yhdessä. Mahdollisimman pitkään kun pidetään tämä positiivinen ilmapiiri, niin se tuo varmasti tosi hyvää tulosta meille, kertoo Pahkasalo.

Maanantain HJK-ottelua Pahkasalo odottaa innolla.

– Hyvä fiilis tietenkin. HJK on tunnetusti varmasti Suomen paras seura. Kiva että he tulevat vierailulle, kun meillä on hyvä vire päällä. Odotan innolla matsia, kertoo Pahkasalo.

– En usko, että tulee ihan samanlaista ilotulitusta kuin Lahtea vastaan, mutta toivottavasti pelataan samalla ilmeellä kuin Lahtea vastaan ennen sitä punaista korttia. Peli näytti tosi hyvältä silloinkin, kun oltiin vielä 11 vastaan 11. Toivottavasti saadaan se sama energia, voima ja asenne mikä oli siinä alussa myös huomiseen peliin.

Lisää uutisia